Pasta met spruitjes

Voor de spruitjesliefhebbers.
Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.

Ingredienten

– 300 gr pasta
– olijfolie
– 250 gr champignons
– 400 gr spruiten
– 175 gr vegetarische spekjes
– 2 tenen knoflook
– 200 ml kookroom
– 100 gr geraspte kaas (Parmezaan of oude kaas)
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens verpakking.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in 1/2 of 1/4 (groten).
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Verwarm 2 eetl olie in een ruime (koeken)pan en bak de champignons.
Voeg de spruitjes toe en bak ze ca. 10 minuten tot ze zachter worden.
Voeg nu de vegetarische spekjes en de knoflook toe en roerbak nog ca. 5 minuten mee.
Giet nu de room erbij en verwarm deze.
Meng de uitgelekte pasta door het geheel.
En meng er tot slot de kaas door.

Proef en breng op smaak met verse peper, pas op met zout, de spekjes zijn vrij hartig.

Ook lekker

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...