Pasta met spruitjes

Voor de spruitjesliefhebbers.
Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.

Ingredienten

– 300 gr pasta
– olijfolie
– 250 gr champignons
– 400 gr spruiten
– 175 gr vegetarische spekjes
– 2 tenen knoflook
– 200 ml kookroom
– 100 gr geraspte kaas (Parmezaan of oude kaas)
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens verpakking.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in 1/2 of 1/4 (groten).
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Verwarm 2 eetl olie in een ruime (koeken)pan en bak de champignons.
Voeg de spruitjes toe en bak ze ca. 10 minuten tot ze zachter worden.
Voeg nu de vegetarische spekjes en de knoflook toe en roerbak nog ca. 5 minuten mee.
Giet nu de room erbij en verwarm deze.
Meng de uitgelekte pasta door het geheel.
En meng er tot slot de kaas door.

Proef en breng op smaak met verse peper, pas op met zout, de spekjes zijn vrij hartig.

Ook lekker

Curry in a hurry met spruitjes

Curry in a hurry met spruitjes

Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...

Tortellini Alfredo met broccoli

Tortellini Alfredo met broccoli

Tortellini Alfredo met broccoliOorspronkelijk bestond dit gerecht uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.Bedacht door ene Alfredo.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.In deze...