Knolselderijsoep met zoete aardappel

Een goed vullende wintersoep, gemaakt van knolselderij, zoete aardappel en room.
De smaak is door de knolselderij verrassend kruidig en een beetje zoet. De lavas of maggiplant hoort er echt in.
Dit soepje smaakt natuurlijk het lekkerst als de regen tegen de ramen valt.
Het recept komt uit een oud Italiaans kookboekje.

Ingredienten

– 1 knolselderij (ca 800 gr)
– 250 gr zoete aardappel
– 250 gr aardappel
– 1 takje tijm
– 1,5 ltr groente bouillon
– 3 dl slagroom
– 3 eetl lavas (maggiplant), fijngeknipt
– 2 eetl platte peterselie, fijngeknipt
– zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil en snijd in blokjes van ca 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd ook in blokjes.
Kook de knolselderij en aardappel met de tijm ca 20 minuten in de bouillon.
Verwijder het takje tijm en pureer de soep.
Voeg de slagroom toe, en breng de soep weer aan de kook.
Voeg de lavas toe en laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
Breng op smaak met verse peper en nootmuskaat.
Strooi voor serveren de peterselie over de soep.

Ook lekker

Erwtensoep

Erwtensoep

ErwtensoepOok altijd gedacht dat erwtensoep veel werk is? Nou wij wel.Maar nu hebben wij dit recept voor vegetarische erwtensoep. En wat blijkt: erwtensoep is helemaal niet veel werk, alleen de spliterwten hebben wel de tijd nodig om goed gaar te koken.Eigenlijk is de...

Mexicaanse Tacosoep

Mexicaanse Tacosoep

Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...