Knolselderijsoep met zoete aardappel

Een goed vullende wintersoep, gemaakt van knolselderij, zoete aardappel en room.
De smaak is door de knolselderij verrassend kruidig en een beetje zoet. De lavas of maggiplant hoort er echt in.
Dit soepje smaakt natuurlijk het lekkerst als de regen tegen de ramen valt.
Het recept komt uit een oud Italiaans kookboekje.

Ingredienten

– 1 knolselderij (ca 800 gr)
– 250 gr zoete aardappel
– 250 gr aardappel
– 1 takje tijm
– 1,5 ltr groente bouillon
– 3 dl slagroom
– 3 eetl lavas (maggiplant), fijngeknipt
– 2 eetl platte peterselie, fijngeknipt
– zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil en snijd in blokjes van ca 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd ook in blokjes.
Kook de knolselderij en aardappel met de tijm ca 20 minuten in de bouillon.
Verwijder het takje tijm en pureer de soep.
Voeg de slagroom toe, en breng de soep weer aan de kook.
Voeg de lavas toe en laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
Breng op smaak met verse peper en nootmuskaat.
Strooi voor serveren de peterselie over de soep.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....