Knolselderijsoep met zoete aardappel

Een goed vullende wintersoep, gemaakt van knolselderij, zoete aardappel en room.
De smaak is door de knolselderij verrassend kruidig en een beetje zoet. De lavas of maggiplant hoort er echt in.
Dit soepje smaakt natuurlijk het lekkerst als de regen tegen de ramen valt.
Het recept komt uit een oud Italiaans kookboekje.

Ingredienten

– 1 knolselderij (ca 800 gr)
– 250 gr zoete aardappel
– 250 gr aardappel
– 1 takje tijm
– 1,5 ltr groente bouillon
– 3 dl slagroom
– 3 eetl lavas (maggiplant), fijngeknipt
– 2 eetl platte peterselie, fijngeknipt
– zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil en snijd in blokjes van ca 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd ook in blokjes.
Kook de knolselderij en aardappel met de tijm ca 20 minuten in de bouillon.
Verwijder het takje tijm en pureer de soep.
Voeg de slagroom toe, en breng de soep weer aan de kook.
Voeg de lavas toe en laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
Breng op smaak met verse peper en nootmuskaat.
Strooi voor serveren de peterselie over de soep.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...