Knolselderijsoep met zoete aardappel

Een goed vullende wintersoep, gemaakt van knolselderij, zoete aardappel en room.
De smaak is door de knolselderij verrassend kruidig en een beetje zoet. De lavas of maggiplant hoort er echt in.
Dit soepje smaakt natuurlijk het lekkerst als de regen tegen de ramen valt.
Het recept komt uit een oud Italiaans kookboekje.

Ingredienten

– 1 knolselderij (ca 800 gr)
– 250 gr zoete aardappel
– 250 gr aardappel
– 1 takje tijm
– 1,5 ltr groente bouillon
– 3 dl slagroom
– 3 eetl lavas (maggiplant), fijngeknipt
– 2 eetl platte peterselie, fijngeknipt
– zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil en snijd in blokjes van ca 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd ook in blokjes.
Kook de knolselderij en aardappel met de tijm ca 20 minuten in de bouillon.
Verwijder het takje tijm en pureer de soep.
Voeg de slagroom toe, en breng de soep weer aan de kook.
Voeg de lavas toe en laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
Breng op smaak met verse peper en nootmuskaat.
Strooi voor serveren de peterselie over de soep.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...