Appel-perencrumble

De laatste peren uit onze boom gemengd met de eerste frisse appels uit de andere boom.
Je kunt crumbles maken met veel soorten fruit maar deze appel-perencrumble past precies goed in de herfst en winter.
Een laagje creme fraiche over het fruit maakt deze crumble net even anders.

Ingredienten

voor 1 ovenschaal
– 4 handperen
– 2 frisse appels
– 200 gr creme fraiche
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 gr bloem (of 50 gr bloem en 50 gr havermout)
– 50 gr boter
– 50 gr suiker
– snufje zout

Bereidingswijze

Schil de appels en peren, verwijder klokhuis en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Verdeel ze in een ingevette ovenschaal of kleine schaaltjes.
Meng de vanillesuiker door de creme fraiche en verdeel dit over het fruit.
Maak van de bloem (havermout), boter, suiker en een snufje zout met je handen een kruimelig deeg. Verdeel dit over ook over je fruit.
Bak de crumble ca. 30 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...