Appel-perencrumble

De laatste peren uit onze boom gemengd met de eerste frisse appels uit de andere boom.
Je kunt crumbles maken met veel soorten fruit maar deze appel-perencrumble past precies goed in de herfst en winter.
Een laagje creme fraiche over het fruit maakt deze crumble net even anders.

Ingredienten

voor 1 ovenschaal
– 4 handperen
– 2 frisse appels
– 200 gr creme fraiche
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 gr bloem (of 50 gr bloem en 50 gr havermout)
– 50 gr boter
– 50 gr suiker
– snufje zout

Bereidingswijze

Schil de appels en peren, verwijder klokhuis en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Verdeel ze in een ingevette ovenschaal of kleine schaaltjes.
Meng de vanillesuiker door de creme fraiche en verdeel dit over het fruit.
Maak van de bloem (havermout), boter, suiker en een snufje zout met je handen een kruimelig deeg. Verdeel dit over ook over je fruit.
Bak de crumble ca. 30 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...