Appel-perencrumble

De laatste peren uit onze boom gemengd met de eerste frisse appels uit de andere boom.
Je kunt crumbles maken met veel soorten fruit maar deze appel-perencrumble past precies goed in de herfst en winter.
Een laagje creme fraiche over het fruit maakt deze crumble net even anders.

Ingredienten

voor 1 ovenschaal
– 4 handperen
– 2 frisse appels
– 200 gr creme fraiche
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 gr bloem (of 50 gr bloem en 50 gr havermout)
– 50 gr boter
– 50 gr suiker
– snufje zout

Bereidingswijze

Schil de appels en peren, verwijder klokhuis en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Verdeel ze in een ingevette ovenschaal of kleine schaaltjes.
Meng de vanillesuiker door de creme fraiche en verdeel dit over het fruit.
Maak van de bloem (havermout), boter, suiker en een snufje zout met je handen een kruimelig deeg. Verdeel dit over ook over je fruit.
Bak de crumble ca. 30 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...