Pastinaaksoep

Nog een bijzonder lekker wintersoepje.
Met pastinaak, knolselderij en een beetje room.
Lekker vullend na een winterse wandeling.
En we krijgen weer extra verse groenten binnen!

Ingredienten

– 1 eetl. boter
– 2 uien
– 1 kleine of ½ knolselderij
– 3 pastinaken
– 1,5 ltr. groentebouillon
– 2 dl. room
– zout/peper
– peterselie voor garnering

Bereidingswijze

Snijd de uien grof. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Schil de pastinaken (met een dunschiller is handig) en snijd en plakjes.
Smelt de boter in een flinke pan en smoor de uien kort.
Voeg de selderij en pastinaak toe, roer alles goed door.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat alles ca. 30 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de room toe.
Proef en voeg zonodig zout en/of peper toe.

Garneer de soep met fijngehakte peterselie en krokant gebakken blokjes knolselderij.

(Ik heb een wat knolselderij in heel kleine blokjes gesneden en die mooi bruin en krokant gebakken in een scheutje olie)

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!