Pastinaaksoep

Nog een bijzonder lekker wintersoepje.
Met pastinaak, knolselderij en een beetje room.
Lekker vullend na een winterse wandeling.
En we krijgen weer extra verse groenten binnen!

Ingredienten

– 1 eetl. boter
– 2 uien
– 1 kleine of ½ knolselderij
– 3 pastinaken
– 1,5 ltr. groentebouillon
– 2 dl. room
– zout/peper
– peterselie voor garnering

Bereidingswijze

Snijd de uien grof. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Schil de pastinaken (met een dunschiller is handig) en snijd en plakjes.
Smelt de boter in een flinke pan en smoor de uien kort.
Voeg de selderij en pastinaak toe, roer alles goed door.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat alles ca. 30 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de room toe.
Proef en voeg zonodig zout en/of peper toe.

Garneer de soep met fijngehakte peterselie en krokant gebakken blokjes knolselderij.

(Ik heb een wat knolselderij in heel kleine blokjes gesneden en die mooi bruin en krokant gebakken in een scheutje olie)

Ook lekker

Uiensoep

Uiensoep Je hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren.Ingredienten - 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten - 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...

Spaanse maaltijdsoep

Spaanse maaltijdsoep Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek. Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft. Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder. Ingredienten - 1 ui - 2 teen knoflook - 1...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!