Pastinaaksoep

Nog een bijzonder lekker wintersoepje.
Met pastinaak, knolselderij en een beetje room.
Lekker vullend na een winterse wandeling.
En we krijgen weer extra verse groenten binnen!

Ingredienten

– 1 eetl. boter
– 2 uien
– 1 kleine of ½ knolselderij
– 3 pastinaken
– 1,5 ltr. groentebouillon
– 2 dl. room
– zout/peper
– peterselie voor garnering

Bereidingswijze

Snijd de uien grof. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Schil de pastinaken (met een dunschiller is handig) en snijd en plakjes.
Smelt de boter in een flinke pan en smoor de uien kort.
Voeg de selderij en pastinaak toe, roer alles goed door.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat alles ca. 30 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de room toe.
Proef en voeg zonodig zout en/of peper toe.

Garneer de soep met fijngehakte peterselie en krokant gebakken blokjes knolselderij.

(Ik heb een wat knolselderij in heel kleine blokjes gesneden en die mooi bruin en krokant gebakken in een scheutje olie)

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!