Mosterdsoep

De lekkerste mostersoep, gebonden en vol van smaak.

Ingredienten

  • 2 prei
  • 1 bosje bosui
  • 4 eetl. dyon mosterd
  • scheutje olie
  • 1,5 ltr. bouillon
  • 50 gr. boter
  • 60 gr. bloem
  • 2 eidooiers
  • 200 ml. slagroom
  • 1 flinke lepel grove mosterd (Marne)
  • zout/peper naar smaak

Bereidingswijze

Prei en bosui in ringen snijden. Smoor in de olie.
Voeg de dyon mosterd toe, laat even meebakken.
Bouillon toevoegen, ± 20 min koken.
Pureren en zeven.
Maak een roux van de boter en bloem (boter smelten, bloem toevoegen, even laten garen)
Soep toevoegen, 10 min koken.
Soep van vuur, de eidooiers mengen met slagroom en samen met de grove mosterd al roerende aan soep toevoegen.

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...