Mosterdsoep

De lekkerste mostersoep, gebonden en vol van smaak.

Ingredienten

  • 2 prei
  • 1 bosje bosui
  • 4 eetl. dyon mosterd
  • scheutje olie
  • 1,5 ltr. bouillon
  • 50 gr. boter
  • 60 gr. bloem
  • 2 eidooiers
  • 200 ml. slagroom
  • 1 flinke lepel grove mosterd (Marne)
  • zout/peper naar smaak

Bereidingswijze

Prei en bosui in ringen snijden. Smoor in de olie.
Voeg de dyon mosterd toe, laat even meebakken.
Bouillon toevoegen, ± 20 min koken.
Pureren en zeven.
Maak een roux van de boter en bloem (boter smelten, bloem toevoegen, even laten garen)
Soep toevoegen, 10 min koken.
Soep van vuur, de eidooiers mengen met slagroom en samen met de grove mosterd al roerende aan soep toevoegen.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...