Mosterdsoep

De lekkerste mostersoep, gebonden en vol van smaak.

Ingredienten

  • 2 prei
  • 1 bosje bosui
  • 4 eetl. dyon mosterd
  • scheutje olie
  • 1,5 ltr. bouillon
  • 50 gr. boter
  • 60 gr. bloem
  • 2 eidooiers
  • 200 ml. slagroom
  • 1 flinke lepel grove mosterd (Marne)
  • zout/peper naar smaak

Bereidingswijze

Prei en bosui in ringen snijden. Smoor in de olie.
Voeg de dyon mosterd toe, laat even meebakken.
Bouillon toevoegen, ± 20 min koken.
Pureren en zeven.
Maak een roux van de boter en bloem (boter smelten, bloem toevoegen, even laten garen)
Soep toevoegen, 10 min koken.
Soep van vuur, de eidooiers mengen met slagroom en samen met de grove mosterd al roerende aan soep toevoegen.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...