Triffle van hangop

Hangop, wie kent het nog van vroeger?
Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.
Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.
Erg lekker in combinatie met fruit.
Wij hebben het nu gecombineerd met druivengelei en druiven.
Maar je kunt natuurlijk ieder fruit gebruiken wat je wilt.

Ingredienten

– 1 liter volle yoghurt
– druivengelei
– verse rode druiven

Bereidingswijze

Leg een natgemaakte, goed uitgewrongen schone theedoek in een vergiet.
Zet of hang het vergiet boven een schaal.
Giet de yoghurt in de theedoek.
Zet het geheel koel weg en laat de yoghurt ca. 4 uur uitlekken.
Je kunt de yoghurt ook een hele nacht laten uitlekken, hoe langer, hoe meer vocht eruit lekt.
Wij vinden de yoghurt na 4 uur het lekkerst.
Schep de uitgelekte yoghurt uit de theedoek.
Je kunt de hangop nu direkt gebruiken als dessert, maar je kunt het ook in een afgesloten bakje tot later in de koeling bewaren.

Voor dit dessert hebben we omdat het er zo leuk uitziet, de hangop, druivengelei en druiven afwisselend in laagjes verdeeld.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...

Appelstrudel of Appelcarre

Appelstrudel of Appelcarre

Appelstrudel of AppelcarreHet lijkt wel een apfelstrudel, maar dat is het dus niet.Want apfelstrudel wordt gemaakt van een speciaal elastisch deegje.En een appelcarre wordt gemaakt van bladerdeeg.Soms moet je niet te moeilijk doen, dan koop je kant en klaar...

Klassieke Tiramisu

Klassieke Tiramisu

Klassieke TiramisuWie kent het niet?Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.Bij deze ons basisrecept, simpel en...

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...