Mousse met bietjes

Een dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!
Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)
Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.
Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel goed vervangen door zure room of Griekse Yoghurt.

Ingredienten

– 1 kleine gare biet (100 gr)
– 3 eetl agavesiroop
– 200 gr roomkaas
– 200 ml slagroom
– 1/2 theel kardemom (gemalen)
– wat rode besjes of bosvruchten

Bereidingswijze

– 1 kleine gare biet (100 gr)
– 3 eetl agavesiroop
– 200 gr roomkaas
– 200 ml slagroom
– 1/2 theel kardemom (gemalen)
– wat rode besjes of bosvruchten

Bereiding:
Snijd het bietje in stukken, doe in een kom met de roomkaas, 2 eetl agavesiroop en de kardemom.
Pureer fijn met een staafmixer.
Klop de slagroom met 1 eetl agavesiroop stijf.
Spatel de slagroom voorzichtig door het bieten/roomkaas mengsel.
Zet de mousse zeker 1 uur in de koelkast.
Schep voor het opdienen de mousse in glaasjes en garneer met wat rood fruit.

Je kunt de mousse natuurlijk ook direct in glaasjes in de koelkast zetten, handig met een etentje.
De agavesiroop kun je vervangen door honing.

Ook lekker

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

SlagroomtruffelsZoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!Zelf slagroomtruffels maken is echt niet...

Groene smoothies met peer

Groene smoothies met peer

Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...