Mousse met bietjes

Een dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!
Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)
Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.
Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel goed vervangen door zure room of Griekse Yoghurt.

Ingredienten

– 1 kleine gare biet (100 gr)
– 3 eetl agavesiroop
– 200 gr roomkaas
– 200 ml slagroom
– 1/2 theel kardemom (gemalen)
– wat rode besjes of bosvruchten

Bereidingswijze

– 1 kleine gare biet (100 gr)
– 3 eetl agavesiroop
– 200 gr roomkaas
– 200 ml slagroom
– 1/2 theel kardemom (gemalen)
– wat rode besjes of bosvruchten

Bereiding:
Snijd het bietje in stukken, doe in een kom met de roomkaas, 2 eetl agavesiroop en de kardemom.
Pureer fijn met een staafmixer.
Klop de slagroom met 1 eetl agavesiroop stijf.
Spatel de slagroom voorzichtig door het bieten/roomkaas mengsel.
Zet de mousse zeker 1 uur in de koelkast.
Schep voor het opdienen de mousse in glaasjes en garneer met wat rood fruit.

Je kunt de mousse natuurlijk ook direct in glaasjes in de koelkast zetten, handig met een etentje.
De agavesiroop kun je vervangen door honing.

Ook lekker

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...