Mousse met bietjes

Een dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!
Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)
Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.
Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel goed vervangen door zure room of Griekse Yoghurt.

Ingredienten

– 1 kleine gare biet (100 gr)
– 3 eetl agavesiroop
– 200 gr roomkaas
– 200 ml slagroom
– 1/2 theel kardemom (gemalen)
– wat rode besjes of bosvruchten

Bereidingswijze

– 1 kleine gare biet (100 gr)
– 3 eetl agavesiroop
– 200 gr roomkaas
– 200 ml slagroom
– 1/2 theel kardemom (gemalen)
– wat rode besjes of bosvruchten

Bereiding:
Snijd het bietje in stukken, doe in een kom met de roomkaas, 2 eetl agavesiroop en de kardemom.
Pureer fijn met een staafmixer.
Klop de slagroom met 1 eetl agavesiroop stijf.
Spatel de slagroom voorzichtig door het bieten/roomkaas mengsel.
Zet de mousse zeker 1 uur in de koelkast.
Schep voor het opdienen de mousse in glaasjes en garneer met wat rood fruit.

Je kunt de mousse natuurlijk ook direct in glaasjes in de koelkast zetten, handig met een etentje.
De agavesiroop kun je vervangen door honing.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...