Paddenstoelensoep

Herfst! Het wordt kouder, de bomen kleuren, herfstgeuren in het bos. Dan is het echt tijd voor een kom heerlijke herfstsoep. Soep van paddenstoelen dus. Smullen!

Ingredienten

– flinke hand porcini, gedroogd eekhoorntjesbrood
– 600 gr gemengde paddenstoelen
– 2 teen knoflook
– 1 rode ui
– olijfolie
– klont boter
– flinke hand tijmblaadjes
– 1 liter bouillon, groente, kruiden of paddenstoelen
– zout/peper
– 2 eetl mascarpone
– peterselie

Bereidingswijze

Doe de porcini in een kom, giet er kokend water op en laat wellen. Snijd de helft fijn.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur, voeg de gesnipperde rode ui, gesnipperde knoflook, boter, tijm, zout en peper toe.
Roerbak alles ca. 1 minuut en voeg dan alle porcini met weekvocht toe.
Laat alles ca 10 minuten bakken, tot vocht bijna is verdampt.
Doe nu de bouillon erbij en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Pureer nu ongeveer de helft van de soep in een keukenmachine of met staafmixer.
Proef en voeg zonodig nog wat zout/peper toe.
Roer tot slot de mascarpone en peterselie door de soep.

Schep bij het serveren nog een lepeltje mascarpone in je kom/bord.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...