Paddenstoelensoep

Herfst! Het wordt kouder, de bomen kleuren, herfstgeuren in het bos. Dan is het echt tijd voor een kom heerlijke herfstsoep. Soep van paddenstoelen dus. Smullen!

Ingredienten

– flinke hand porcini, gedroogd eekhoorntjesbrood
– 600 gr gemengde paddenstoelen
– 2 teen knoflook
– 1 rode ui
– olijfolie
– klont boter
– flinke hand tijmblaadjes
– 1 liter bouillon, groente, kruiden of paddenstoelen
– zout/peper
– 2 eetl mascarpone
– peterselie

Bereidingswijze

Doe de porcini in een kom, giet er kokend water op en laat wellen. Snijd de helft fijn.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur, voeg de gesnipperde rode ui, gesnipperde knoflook, boter, tijm, zout en peper toe.
Roerbak alles ca. 1 minuut en voeg dan alle porcini met weekvocht toe.
Laat alles ca 10 minuten bakken, tot vocht bijna is verdampt.
Doe nu de bouillon erbij en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Pureer nu ongeveer de helft van de soep in een keukenmachine of met staafmixer.
Proef en voeg zonodig nog wat zout/peper toe.
Roer tot slot de mascarpone en peterselie door de soep.

Schep bij het serveren nog een lepeltje mascarpone in je kom/bord.

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...