Paddenstoelensoep

Herfst! Het wordt kouder, de bomen kleuren, herfstgeuren in het bos. Dan is het echt tijd voor een kom heerlijke herfstsoep. Soep van paddenstoelen dus. Smullen!

Ingredienten

– flinke hand porcini, gedroogd eekhoorntjesbrood
– 600 gr gemengde paddenstoelen
– 2 teen knoflook
– 1 rode ui
– olijfolie
– klont boter
– flinke hand tijmblaadjes
– 1 liter bouillon, groente, kruiden of paddenstoelen
– zout/peper
– 2 eetl mascarpone
– peterselie

Bereidingswijze

Doe de porcini in een kom, giet er kokend water op en laat wellen. Snijd de helft fijn.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur, voeg de gesnipperde rode ui, gesnipperde knoflook, boter, tijm, zout en peper toe.
Roerbak alles ca. 1 minuut en voeg dan alle porcini met weekvocht toe.
Laat alles ca 10 minuten bakken, tot vocht bijna is verdampt.
Doe nu de bouillon erbij en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Pureer nu ongeveer de helft van de soep in een keukenmachine of met staafmixer.
Proef en voeg zonodig nog wat zout/peper toe.
Roer tot slot de mascarpone en peterselie door de soep.

Schep bij het serveren nog een lepeltje mascarpone in je kom/bord.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...