Salade van paarse spitskool

Violetti of paarse spitskool, net zo’n mooie paarse kleur maar een iets zachter blad als rode kool.
Dus nog geschikter voor een lekkere koolsalade.
Vol vezels, vit. C en antioxidanten
Samen met een fris,rood appeltje en verse walnoten zet je de herfst op tafel.
En van de kleur wordt iedereen vrolijk.

Ingredienten

– 1/2 paarse spitskool
– 1 rood appeltje
– 50 gr walnoten
– handje rozijnen
– paar takjes peterselie

 

dressing:
– 100 ml yoghurt
– 1 eetl pittige mosterd
– 2 eetl witte wijnazijn
– verse peper

Bereidingswijze

Snijd de kool heel fijn.
Schil de appel niet, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd dan in dunne plakjes.
Hak de walnoten grof.
Knip de peterselie niet te fijn.
Meng alle ingrediënten door de kool.

Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door en verdeel over de salade.

Je kunt deze salade natuurlijk ook van rode kool maken!

Ook lekker

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Tomaten-aardbeien salade

Tomaten-aardbeien salade

Tomaten-aardbeien saladeEen zomerse salade met tomaten, daarvan staan er al meerdere op onze site.En toch is deze weer helemaal anders van smaak.Lekkere tomaten, zoete aardbeien, pittig rood uitje en een frisse dressing.Basilicumblaadjes en pijnboompitjes maken het...

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...