Salade van paarse spitskool

Violetti of paarse spitskool, net zo’n mooie paarse kleur maar een iets zachter blad als rode kool.
Dus nog geschikter voor een lekkere koolsalade.
Vol vezels, vit. C en antioxidanten
Samen met een fris,rood appeltje en verse walnoten zet je de herfst op tafel.
En van de kleur wordt iedereen vrolijk.

Ingredienten

– 1/2 paarse spitskool
– 1 rood appeltje
– 50 gr walnoten
– handje rozijnen
– paar takjes peterselie

 

dressing:
– 100 ml yoghurt
– 1 eetl pittige mosterd
– 2 eetl witte wijnazijn
– verse peper

Bereidingswijze

Snijd de kool heel fijn.
Schil de appel niet, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd dan in dunne plakjes.
Hak de walnoten grof.
Knip de peterselie niet te fijn.
Meng alle ingrediënten door de kool.

Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door en verdeel over de salade.

Je kunt deze salade natuurlijk ook van rode kool maken!

Ook lekker

Witlofsalade met walnoten en kaas

Witlofsalade met walnoten en kaas

Witlofsalade met walnoten en kaasWitlof is echt een heel veelzijdige groente, die wat mij betreft nooit verveeld.Je kunt het op veel verschillende manieren bereiden en witlof is goed te combineren met veel ingrediënten: zoet, zuur, hartig, noem maar op.We hebben op de...

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade Deze lekker frisse salade in de vorm van een kerstkrans staat erg mooi op de kersttafel.Fris groen met rood van tomaatjes, rode ui, cranberry's en granaatappelpitjes.Echte kerstkleurtjes!Ingredienten– 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of rucola– 1...

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...