Rode uientaart met port

In port gekarameliseerde rode uien samen met camembert en tijm.
Daar een hartige taart van, zo lekker.
Wij aten hem als maaltijd met een frisse salade erbij.
Maar koud, in kleine puntjes, met een glaasje port erbij smaakt het ook heerlijk.
Het recept komt van mijn collega Saskia.

Ingredienten

– bladerdeeg, roomboter
– 3 grote rode uien
– 1 eetl boter
– 1 eetl honing
– 100 ml rode port
– camembert
– paar takjes tijm
– handje walnoten

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen.
Verwarm 1 eetl. boter in een koekenpan en bak hierin de uien al roerende aan.
Voeg de honing en de port toe, roer door en laat op een laag vuur inkoken.
Bekleed een ingevette quichevorm met bladerdeeg.
Verdeel de gekarameliseerde uien op het bladerdeeg.
Snijd de camembert in plakjes en verdeel over de uien.
Strooi de tijmblaadjes erover en verdeel de walnoten.
Strijk een beetje losgeroerd eigeel over de bladerdeegrand voor een mooi bruin korstje.

Bak de taart op 180 graden in ca. 20 minuten mooi bruin.
Let op gebruik bij bladerdeeg de onder en boven warmte en geen hete lucht stand.

Ook lekker

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...