Rode uientaart met port

In port gekarameliseerde rode uien samen met camembert en tijm.
Daar een hartige taart van, zo lekker.
Wij aten hem als maaltijd met een frisse salade erbij.
Maar koud, in kleine puntjes, met een glaasje port erbij smaakt het ook heerlijk.
Het recept komt van mijn collega Saskia.

Ingredienten

– bladerdeeg, roomboter
– 3 grote rode uien
– 1 eetl boter
– 1 eetl honing
– 100 ml rode port
– camembert
– paar takjes tijm
– handje walnoten

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen.
Verwarm 1 eetl. boter in een koekenpan en bak hierin de uien al roerende aan.
Voeg de honing en de port toe, roer door en laat op een laag vuur inkoken.
Bekleed een ingevette quichevorm met bladerdeeg.
Verdeel de gekarameliseerde uien op het bladerdeeg.
Snijd de camembert in plakjes en verdeel over de uien.
Strooi de tijmblaadjes erover en verdeel de walnoten.
Strijk een beetje losgeroerd eigeel over de bladerdeegrand voor een mooi bruin korstje.

Bak de taart op 180 graden in ca. 20 minuten mooi bruin.
Let op gebruik bij bladerdeeg de onder en boven warmte en geen hete lucht stand.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Okonomiyaki

Okonomiyaki

OkonomiyakiHartige Japanse pannenkoek.Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons...