Appelcompote

Nu de appels geplukt mogen worden of zelfs van de bomen vallen is het ook tijd om zelf
de lekkerste appelcompote of moes te maken!
Als je de appels geschild hebt is het maar 15 minuten werk.
En lekker dat het is, daar kan geen potje tegenop.

Ingredienten

– ca. 1 kg frisse appels
– 50 gr boter
– kaneelstokje
– 3 eetl. suiker of minder of niet
– 100 ml water
– handje rozijnen

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Verhit de boter in een pan tot het bruin is.
Bak de appel rondom aan, voeg de suiker toe en bak die ook al roerende even mee.
Voeg het kaneelstokje, de rozijnen en het water toe en breng aan de kook.
Zet de vlam laag, zet deksel op de pan en laat ca 15 minuten zachtjes stoven.
En klaar!
Roer niet te veel voor een grovere compote.
Wil je moes dan kun je het fijner prakken met een stamper.

Voor variatie kun je de rozijnen ook vervangen door bosbessen of cranberries.appelcompote of moes

Ook lekker

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...