Appelcompote

Nu de appels geplukt mogen worden of zelfs van de bomen vallen is het ook tijd om zelf
de lekkerste appelcompote of moes te maken!
Als je de appels geschild hebt is het maar 15 minuten werk.
En lekker dat het is, daar kan geen potje tegenop.

Ingredienten

– ca. 1 kg frisse appels
– 50 gr boter
– kaneelstokje
– 3 eetl. suiker of minder of niet
– 100 ml water
– handje rozijnen

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Verhit de boter in een pan tot het bruin is.
Bak de appel rondom aan, voeg de suiker toe en bak die ook al roerende even mee.
Voeg het kaneelstokje, de rozijnen en het water toe en breng aan de kook.
Zet de vlam laag, zet deksel op de pan en laat ca 15 minuten zachtjes stoven.
En klaar!
Roer niet te veel voor een grovere compote.
Wil je moes dan kun je het fijner prakken met een stamper.

Voor variatie kun je de rozijnen ook vervangen door bosbessen of cranberries.appelcompote of moes

Ook lekker

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...