Bruschetta met paddenstoelen

No waste: maak heerlijke bruschetta’s van oud stokbrood, witbrood of zuurdesembrood.
Wij hebben ze deze keer belegd met rucola, gebakken paddenstoelen en feta kaas.
Deze combinatie is zeker niet nieuw, maar wel heel lekker.

Ingredienten

Als voorafje/hapje per persoon 1 sneetje brood, als lunch/brunch wel 2 sneetjes.

Per 4 sneden stokbrood:
– olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 300 gram paddenstoelen
– 3 bosuitjes
– verse tijm, flinke eetl
– zout/peper
– 50 gr fetakaas
– handje rucola

Bereidingswijze

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en gril ze mooi bruin.
Halveer 1 teentje knoflook en wrijf de nog warme broodjes hiermee in.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen rondom aan, voeg de bosuitjes, een gesnipperd teentje knoflook en de tijm toe. Schep alles regelmatig om, ongeveer 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bruschetta’s op een plank of bord, verdeel de rucola erover en schep de paddenstoelen erop.
Verkruimel tot slot de fetakaas erover.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...