Bruschetta met paddenstoelen

No waste: maak heerlijke bruschetta’s van oud stokbrood, witbrood of zuurdesembrood.
Wij hebben ze deze keer belegd met rucola, gebakken paddenstoelen en feta kaas.
Deze combinatie is zeker niet nieuw, maar wel heel lekker.

Ingredienten

Als voorafje/hapje per persoon 1 sneetje brood, als lunch/brunch wel 2 sneetjes.

Per 4 sneden stokbrood:
– olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 300 gram paddenstoelen
– 3 bosuitjes
– verse tijm, flinke eetl
– zout/peper
– 50 gr fetakaas
– handje rucola

Bereidingswijze

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en gril ze mooi bruin.
Halveer 1 teentje knoflook en wrijf de nog warme broodjes hiermee in.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen rondom aan, voeg de bosuitjes, een gesnipperd teentje knoflook en de tijm toe. Schep alles regelmatig om, ongeveer 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bruschetta’s op een plank of bord, verdeel de rucola erover en schep de paddenstoelen erop.
Verkruimel tot slot de fetakaas erover.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...