Bruschetta met paddenstoelen

No waste: maak heerlijke bruschetta’s van oud stokbrood, witbrood of zuurdesembrood.
Wij hebben ze deze keer belegd met rucola, gebakken paddenstoelen en feta kaas.
Deze combinatie is zeker niet nieuw, maar wel heel lekker.

Ingredienten

Als voorafje/hapje per persoon 1 sneetje brood, als lunch/brunch wel 2 sneetjes.

Per 4 sneden stokbrood:
– olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 300 gram paddenstoelen
– 3 bosuitjes
– verse tijm, flinke eetl
– zout/peper
– 50 gr fetakaas
– handje rucola

Bereidingswijze

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en gril ze mooi bruin.
Halveer 1 teentje knoflook en wrijf de nog warme broodjes hiermee in.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen rondom aan, voeg de bosuitjes, een gesnipperd teentje knoflook en de tijm toe. Schep alles regelmatig om, ongeveer 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bruschetta’s op een plank of bord, verdeel de rucola erover en schep de paddenstoelen erop.
Verkruimel tot slot de fetakaas erover.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...