Bruschetta met paddenstoelen

No waste: maak heerlijke bruschetta’s van oud stokbrood, witbrood of zuurdesembrood.
Wij hebben ze deze keer belegd met rucola, gebakken paddenstoelen en feta kaas.
Deze combinatie is zeker niet nieuw, maar wel heel lekker.

Ingredienten

Als voorafje/hapje per persoon 1 sneetje brood, als lunch/brunch wel 2 sneetjes.

Per 4 sneden stokbrood:
– olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 300 gram paddenstoelen
– 3 bosuitjes
– verse tijm, flinke eetl
– zout/peper
– 50 gr fetakaas
– handje rucola

Bereidingswijze

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en gril ze mooi bruin.
Halveer 1 teentje knoflook en wrijf de nog warme broodjes hiermee in.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen rondom aan, voeg de bosuitjes, een gesnipperd teentje knoflook en de tijm toe. Schep alles regelmatig om, ongeveer 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bruschetta’s op een plank of bord, verdeel de rucola erover en schep de paddenstoelen erop.
Verkruimel tot slot de fetakaas erover.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...