Bruschetta met paddenstoelen

No waste: maak heerlijke bruschetta’s van oud stokbrood, witbrood of zuurdesembrood.
Wij hebben ze deze keer belegd met rucola, gebakken paddenstoelen en feta kaas.
Deze combinatie is zeker niet nieuw, maar wel heel lekker.

Ingredienten

Als voorafje/hapje per persoon 1 sneetje brood, als lunch/brunch wel 2 sneetjes.

Per 4 sneden stokbrood:
– olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 300 gram paddenstoelen
– 3 bosuitjes
– verse tijm, flinke eetl
– zout/peper
– 50 gr fetakaas
– handje rucola

Bereidingswijze

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en gril ze mooi bruin.
Halveer 1 teentje knoflook en wrijf de nog warme broodjes hiermee in.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen rondom aan, voeg de bosuitjes, een gesnipperd teentje knoflook en de tijm toe. Schep alles regelmatig om, ongeveer 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bruschetta’s op een plank of bord, verdeel de rucola erover en schep de paddenstoelen erop.
Verkruimel tot slot de fetakaas erover.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...