Panna cotta met bramensaus

Als je dan net als wij bramensap hebt gemaakt, kun je daar een heerlijke bramensaus van maken.
En dat in combinatie met een frisse panna cotta met Griekse yoghurt, dan heb je gewoon het lekkerste nazomerdessert ooit!

Ingredienten

Voor 6 bekertjes
– 200 ml slagroom
– 450 ml Griekse yoghurt
– 4 eetl suiker
– 1 vanillestokje
– 3 gr agar agar poeder (1flinke theelepel)

Voor de bramensaus
– 200 ml bramensap
– suiker, honing of agavesiroop naar smaak, ik gebruik maar 2 theelepels.
– 1 eetl maizena

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
Breng de room met de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook, roer tot de suiker goed is opgelost en laat nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de agar agar toe, roer goed en laat nog 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Roer in een kom de Griekse yoghurt goed los en meng de vanilleroom erdoor.
Giet de panna cotta en plastic bekertjes.
Laat ze gedurende een paar uur in de koelkast opstijven.

Breng voor de bramensaus het sap met de suiker (of andere zoetstof als je dat liever gebruikt) in een pannetje aan de kook.
Meng ondertussen in een kommetje de maizena met 2 eetl water, meng goed tot de maizena geheel is opgelost.
Giet het maizenapapje bij het bramensap, roer goed door en laat zachtjes doorkoken tot je saus mooi gebonden is.

Prik een paar gaatjes in de bodem van de bekertjes om de panna cotta als een mooi torentje te storten.
Serveren met nog warme of afgekoelde bramensaus, beiden erg lekker!

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...