Panna cotta met bramensaus

Als je dan net als wij bramensap hebt gemaakt, kun je daar een heerlijke bramensaus van maken.
En dat in combinatie met een frisse panna cotta met Griekse yoghurt, dan heb je gewoon het lekkerste nazomerdessert ooit!

Ingredienten

Voor 6 bekertjes
– 200 ml slagroom
– 450 ml Griekse yoghurt
– 4 eetl suiker
– 1 vanillestokje
– 3 gr agar agar poeder (1flinke theelepel)

Voor de bramensaus
– 200 ml bramensap
– suiker, honing of agavesiroop naar smaak, ik gebruik maar 2 theelepels.
– 1 eetl maizena

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
Breng de room met de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook, roer tot de suiker goed is opgelost en laat nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de agar agar toe, roer goed en laat nog 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Roer in een kom de Griekse yoghurt goed los en meng de vanilleroom erdoor.
Giet de panna cotta en plastic bekertjes.
Laat ze gedurende een paar uur in de koelkast opstijven.

Breng voor de bramensaus het sap met de suiker (of andere zoetstof als je dat liever gebruikt) in een pannetje aan de kook.
Meng ondertussen in een kommetje de maizena met 2 eetl water, meng goed tot de maizena geheel is opgelost.
Giet het maizenapapje bij het bramensap, roer goed door en laat zachtjes doorkoken tot je saus mooi gebonden is.

Prik een paar gaatjes in de bodem van de bekertjes om de panna cotta als een mooi torentje te storten.
Serveren met nog warme of afgekoelde bramensaus, beiden erg lekker!

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...