Herfstsalade

Een goede combinatie van smaken, ziet er in een mooie schaal bovendien prachtig uit.

Ingredienten

– 75 gr rucola of eikenbladsla
– 1 struikje witlof
– 1 handpeer
– 250 gr kastanjechampignons
– 1 eetl olijfolie
– 150 gr blauwschimmelkaas
– 2 eetl noten
– 1 eetl tijm
– zout en peper
– 2 eetl balsamicoazijn
– 4 eetl goede olie

Bereidingswijze

Veeg of borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit 1 eetl olijfolie in koekenpan en bak de champignons met de tijm 3 a 4 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Haal de blaadjes witlof van het struikje, en snijd grote blaadjes in lengte door.
Schil de peer, snijd in vieren en snijd de kwarten lange repen.
Neem een mooie, ondiepe schaal.
Leg eerst de sla daarin, verdeel daarop de witlofblaadjes en de peer.
Strooi daarop de gebakken champignons, verkruimel de kaas erboven, en verdeel tenslotte de noten.
Roer een dressing van de balsamico en olie en sprenkel over de salade.

Ook lekker

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...