Herfstsalade

Een goede combinatie van smaken, ziet er in een mooie schaal bovendien prachtig uit.

Ingredienten

– 75 gr rucola of eikenbladsla
– 1 struikje witlof
– 1 handpeer
– 250 gr kastanjechampignons
– 1 eetl olijfolie
– 150 gr blauwschimmelkaas
– 2 eetl noten
– 1 eetl tijm
– zout en peper
– 2 eetl balsamicoazijn
– 4 eetl goede olie

Bereidingswijze

Veeg of borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit 1 eetl olijfolie in koekenpan en bak de champignons met de tijm 3 a 4 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Haal de blaadjes witlof van het struikje, en snijd grote blaadjes in lengte door.
Schil de peer, snijd in vieren en snijd de kwarten lange repen.
Neem een mooie, ondiepe schaal.
Leg eerst de sla daarin, verdeel daarop de witlofblaadjes en de peer.
Strooi daarop de gebakken champignons, verkruimel de kaas erboven, en verdeel tenslotte de noten.
Roer een dressing van de balsamico en olie en sprenkel over de salade.

Ook lekker

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...