Herfstsalade

Een goede combinatie van smaken, ziet er in een mooie schaal bovendien prachtig uit.

Ingredienten

– 75 gr rucola of eikenbladsla
– 1 struikje witlof
– 1 handpeer
– 250 gr kastanjechampignons
– 1 eetl olijfolie
– 150 gr blauwschimmelkaas
– 2 eetl noten
– 1 eetl tijm
– zout en peper
– 2 eetl balsamicoazijn
– 4 eetl goede olie

Bereidingswijze

Veeg of borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit 1 eetl olijfolie in koekenpan en bak de champignons met de tijm 3 a 4 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Haal de blaadjes witlof van het struikje, en snijd grote blaadjes in lengte door.
Schil de peer, snijd in vieren en snijd de kwarten lange repen.
Neem een mooie, ondiepe schaal.
Leg eerst de sla daarin, verdeel daarop de witlofblaadjes en de peer.
Strooi daarop de gebakken champignons, verkruimel de kaas erboven, en verdeel tenslotte de noten.
Roer een dressing van de balsamico en olie en sprenkel over de salade.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...