Herfstsalade

Een goede combinatie van smaken, ziet er in een mooie schaal bovendien prachtig uit.

Ingredienten

– 75 gr rucola of eikenbladsla
– 1 struikje witlof
– 1 handpeer
– 250 gr kastanjechampignons
– 1 eetl olijfolie
– 150 gr blauwschimmelkaas
– 2 eetl noten
– 1 eetl tijm
– zout en peper
– 2 eetl balsamicoazijn
– 4 eetl goede olie

Bereidingswijze

Veeg of borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit 1 eetl olijfolie in koekenpan en bak de champignons met de tijm 3 a 4 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Haal de blaadjes witlof van het struikje, en snijd grote blaadjes in lengte door.
Schil de peer, snijd in vieren en snijd de kwarten lange repen.
Neem een mooie, ondiepe schaal.
Leg eerst de sla daarin, verdeel daarop de witlofblaadjes en de peer.
Strooi daarop de gebakken champignons, verkruimel de kaas erboven, en verdeel tenslotte de noten.
Roer een dressing van de balsamico en olie en sprenkel over de salade.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...