Herfstsalade

Een goede combinatie van smaken, ziet er in een mooie schaal bovendien prachtig uit.

Ingredienten

– 75 gr rucola of eikenbladsla
– 1 struikje witlof
– 1 handpeer
– 250 gr kastanjechampignons
– 1 eetl olijfolie
– 150 gr blauwschimmelkaas
– 2 eetl noten
– 1 eetl tijm
– zout en peper
– 2 eetl balsamicoazijn
– 4 eetl goede olie

Bereidingswijze

Veeg of borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verhit 1 eetl olijfolie in koekenpan en bak de champignons met de tijm 3 a 4 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en droog de sla.
Haal de blaadjes witlof van het struikje, en snijd grote blaadjes in lengte door.
Schil de peer, snijd in vieren en snijd de kwarten lange repen.
Neem een mooie, ondiepe schaal.
Leg eerst de sla daarin, verdeel daarop de witlofblaadjes en de peer.
Strooi daarop de gebakken champignons, verkruimel de kaas erboven, en verdeel tenslotte de noten.
Roer een dressing van de balsamico en olie en sprenkel over de salade.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...