Kokosballetjes

Heerlijke balletjes van pure chocolade met een kokosvulling.
Of noem ze bounty balletjes, ze lijken namelijk erg op de bekende Bounty.
Maar dan veel gezonder, enkel pure ingredienten.
Is dat niet fijn snoepen?
Je maakt ze in een handomdraai, letterlijk en figuurlijk.
Ingredienten
– 130 gr geraspte kokos
– 30 gr amandelmeel
– 60 gr kokoscreme (het dikke bovenlaagje van je blik kokosroom)
– 2 eetl onbewerkte honing
– 2 eetl kokosolie (niet gesmolten)
– 1 theel vanille extract (optioneel)
– 100 gr pure chocolade
Bereidingswijze
Meng in de keukenmachine alle ingredienten behalve de chocolade.
Maak je handen iets nat en kneed ca. 20 balletjes, ongeveer de maat van een walnoot.
Je moet echt een beetje kneden of flink aandrukken. Rollen gaat niet, dan valt het balletje snel uit elkaar.

Laat de balletjes in de vriezer goed koud worden, ca. 30 minuten.
Smelt de pure chocolade in magnetron of au bain marie.
Rol de koude balletjes, met behulp van een lepel, een voor een door de chocolade. Zorg dat ze rondom bedekt zijn. Leg ze op een bord of schaal, bekleed met bakpapier.
Laat de balletjes in de koelkast afkoelen om de chocolade goed te laten stollen.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...