Herfstminestronesoep

Eet boerenkool eens anders!
Deze volle maaltijdsoep met boerenkool is erg lekker en supergezond.
En wat ook fijn is: makkelijk en snel klaar.

Ingredienten

– 2 uien
– 2 stengels bleekselderij
– 1 winterpeen
– 1 rode paprika
– 2 vastkokende aardappelen
– 300 gr boerenkool
– 2 eetl italiaanse kruiden
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 1½ liter groentebouillon
– 2 laurierblaadjes
– 1 blik witte bonen
– 50 gr kleine pastaschelpjes
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui grof, snijd de bleekselderij in plakjes, de peen in halve plakjes, de paprika in kleine blokjes, schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en bleekselderij een paar minuten. Voeg de peen, paprika en aardappel toe, roerbak even mee.
Voeg de boerenkool toe en roerbak ook even mee.
Strooi de italiaanse kruiden erover en voeg de laurierblaadjes toe.
Voeg nu de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Roer nu de kleine pasta door de soep, voeg na 5 minuten de witte bonen toe en laat die goed warmen in de soep.
Proef tot slot en voeg z.n. nog zout en/of peper toe.

Tip:
Vers geraspte parmezaan over de soep strooien.
De soep smaakt erg lekker met broodjes met boerenkoolpesto. (zie het recept van rucolapesto en vervang gewoon de rucola door boerenkool)

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...