Herfstminestronesoep

Eet boerenkool eens anders!
Deze volle maaltijdsoep met boerenkool is erg lekker en supergezond.
En wat ook fijn is: makkelijk en snel klaar.

Ingredienten

– 2 uien
– 2 stengels bleekselderij
– 1 winterpeen
– 1 rode paprika
– 2 vastkokende aardappelen
– 300 gr boerenkool
– 2 eetl italiaanse kruiden
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 1½ liter groentebouillon
– 2 laurierblaadjes
– 1 blik witte bonen
– 50 gr kleine pastaschelpjes
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui grof, snijd de bleekselderij in plakjes, de peen in halve plakjes, de paprika in kleine blokjes, schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en bleekselderij een paar minuten. Voeg de peen, paprika en aardappel toe, roerbak even mee.
Voeg de boerenkool toe en roerbak ook even mee.
Strooi de italiaanse kruiden erover en voeg de laurierblaadjes toe.
Voeg nu de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Roer nu de kleine pasta door de soep, voeg na 5 minuten de witte bonen toe en laat die goed warmen in de soep.
Proef tot slot en voeg z.n. nog zout en/of peper toe.

Tip:
Vers geraspte parmezaan over de soep strooien.
De soep smaakt erg lekker met broodjes met boerenkoolpesto. (zie het recept van rucolapesto en vervang gewoon de rucola door boerenkool)

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...