Herfstminestronesoep

Eet boerenkool eens anders!
Deze volle maaltijdsoep met boerenkool is erg lekker en supergezond.
En wat ook fijn is: makkelijk en snel klaar.

Ingredienten

– 2 uien
– 2 stengels bleekselderij
– 1 winterpeen
– 1 rode paprika
– 2 vastkokende aardappelen
– 300 gr boerenkool
– 2 eetl italiaanse kruiden
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 1½ liter groentebouillon
– 2 laurierblaadjes
– 1 blik witte bonen
– 50 gr kleine pastaschelpjes
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui grof, snijd de bleekselderij in plakjes, de peen in halve plakjes, de paprika in kleine blokjes, schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en bleekselderij een paar minuten. Voeg de peen, paprika en aardappel toe, roerbak even mee.
Voeg de boerenkool toe en roerbak ook even mee.
Strooi de italiaanse kruiden erover en voeg de laurierblaadjes toe.
Voeg nu de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Roer nu de kleine pasta door de soep, voeg na 5 minuten de witte bonen toe en laat die goed warmen in de soep.
Proef tot slot en voeg z.n. nog zout en/of peper toe.

Tip:
Vers geraspte parmezaan over de soep strooien.
De soep smaakt erg lekker met broodjes met boerenkoolpesto. (zie het recept van rucolapesto en vervang gewoon de rucola door boerenkool)

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....