Speculaasparfait

Een geweldig dessert met speculaasjes. Leuk voor Sinterklaasavond, maar smaakt natuurlijk de hele winter heel goed. Wij garneren het vaak met bessencompote, maar met stoofpeertjes is ook heel lekker. Handig: het kan ruim van tevoren worden gemaakt, dus ook super voor de Kerstdagen.

Ingredienten

– 3 eidooiers – 100 gr suiker – 1 borrelglas tia maria of koffielikeur – 1,5 dl melk – 1 theel speculaaskruiden – 6 speculaasjes – 2 dl slagroom

Bereidingswijze

Klop de eidooiers, suiker en likeur met de mixer licht en luchtig. Duurt zeker wel 5 minuten. Verwarm ondertussen de melk met speculaaskruiden en laat op een zacht vuurtje trekken. Klop de kokende melk in een dun straaltje goed door het dooiermengsel. Doe het mengsel in het pannetje van de melk en breng het al roerende tot net aan de kook, heel bij het eerste plofje direkt van het vuur. Zet de pan in schaal koud water en laat de vla afkoelen, roer af en toe. Klop de slagroom stijf en spatel rustig door de afgekoelde vla. Verkruimel de speculaasjes grof en spatel ook door de vla. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie (plastic), schep het mengsel in de vorm, dek af en plaats in de diepvries. Haal de parfait voor het serveren niet te vroeg uit de diepvries, het wordt vrij snel zacht. Snijd in plakken, verdeel over bordjes en garneer naar eigen idee.

Ook lekker

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...