Speculaasparfait

Een geweldig dessert met speculaasjes.
Leuk voor Sinterklaasavond, maar smaakt natuurlijk de hele winter heel goed.
Wij garneren het vaak met bessencompote, maar met stoofpeertjes is ook heel lekker.
Handig: het kan ruim van tevoren worden gemaakt, dus ook super voor de Kerstdagen.

Ingredienten

– 3 eidooiers
– 100 gr suiker
– 1 borrelglas tia maria of koffielikeur
– 1,5 dl melk
– 1 theel speculaaskruiden
– 6 speculaasjes
– 2 dl slagroom

Bereidingswijze

Klop de eidooiers, suiker en likeur met de mixer licht en luchtig. Duurt zeker wel 5 minuten.
Verwarm ondertussen de melk met speculaaskruiden en laat op een zacht vuurtje trekken.
Klop de kokende melk in een dun straaltje goed door het dooiermengsel.
Doe het mengsel in het pannetje van de melk en breng het al roerende tot net aan de kook, heel bij het eerste plofje direkt van het vuur.
Zet de pan in schaal koud water en laat de vla afkoelen, roer af en toe.
Klop de slagroom stijf en spatel rustig door de afgekoelde vla.
Verkruimel de speculaasjes grof en spatel ook door de vla.
Bekleed een cakevorm met vershoudfolie (plastic), schep het mengsel in de vorm, dek af en plaats in de diepvries.
Haal de parfait voor het serveren niet te vroeg uit de diepvries, het wordt vrij snel zacht.

Snijd in plakken, verdeel over bordjes en garneer naar eigen idee.

Ook lekker

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...