Speculaasparfait
Leuk voor Sinterklaasavond, maar smaakt natuurlijk de hele winter heel goed.
Wij garneren het vaak met bessencompote, maar met stoofpeertjes is ook heel lekker.
Handig: het kan ruim van tevoren worden gemaakt, dus ook super voor de Kerstdagen.
Ingredienten
– 100 gr suiker
– 1 borrelglas tia maria of koffielikeur
– 1,5 dl melk
– 1 theel speculaaskruiden
– 6 speculaasjes
– 2 dl slagroom
Bereidingswijze
Verwarm ondertussen de melk met speculaaskruiden en laat op een zacht vuurtje trekken.
Klop de kokende melk in een dun straaltje goed door het dooiermengsel.
Doe het mengsel in het pannetje van de melk en breng het al roerende tot net aan de kook, heel bij het eerste plofje direkt van het vuur.
Zet de pan in schaal koud water en laat de vla afkoelen, roer af en toe.
Klop de slagroom stijf en spatel rustig door de afgekoelde vla.
Verkruimel de speculaasjes grof en spatel ook door de vla.
Bekleed een cakevorm met vershoudfolie (plastic), schep het mengsel in de vorm, dek af en plaats in de diepvries.
Haal de parfait voor het serveren niet te vroeg uit de diepvries, het wordt vrij snel zacht.
Snijd in plakken, verdeel over bordjes en garneer naar eigen idee.
Ook lekker
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Triffle van hangop
Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...