Kerst fudge

Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.
En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.
Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.
Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!

Ingredienten

– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr.)
– 400 gr. witte chocolade
– 100 gr. gedroogde cranberries + 2 lepels extra
– 1 theel. vanille extract (optioneel)
– bakvorm 16 x 24 cm (ongeveer)

Bereidingswijze

Bekleed eerst je bakvorm met bakpapier, als je het papier eerst tot een prop knijp wordt het soepeler om te gebruiken.

Doe de gecondenseeerde melk in een steelpan, breek de chocolade in stukken en voeg toe aan de melk.
Verwarm de melk en chocolade al roerende op een laag vuur.
Zodra de chocolade is gesmolten voeg je de cranberries en eventueel vanille extract toe en roer nogmaals goed door.
Stort de fudge nu in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de extra cranberries er nog over en zet de fudge in de koelkast en laat in ca. 3 uur opstijven.
Snijd de fudge in mooie blokjes met een scherp glad mes.
Bewaar de fudge in de koelkast, blijft wel tot 3 weken goed in een afgesloten bakje.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...