Slagroomtruffels

Zoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.
Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.
Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!
Zelf slagroomtruffels maken is echt niet moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Maar dat zijn deze verrukkelijke truffels echt waard.

Ingredienten

voor ca. 20-25 stuks

– 150 ml slagroom
– 200 gr suiker
– 1/2 vanillestokje
– 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
– 300 gr pure chocolade
– cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit bij de room, doe ook de uitgeschraapte stokjes erbij.
Verwarm de room en roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgelost. Niet laten koken!
Verwijder dan het vanillestokje en laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter met een mixer heel luchtig en voeg de afgekoelde room langzaam toe.
Mix net zo lang tot je een mooi luchtig mengsel hebt.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spuit hierop dikke truffels van ca 4 cm. op.
Gebruik een spuitzak met ronde opening.
Plaats de truffels in de vriezer tot ze bevroren zijn (of een hele nacht) in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie en doe de cacaopoeder in een ruime schaal.
Neem twee vorken.
Haal de bevroren truffels een voor een met een vork door de gesmolten chocolade en rol ze direkt met de andere vork door de cacaopoeder.
Laat de truffels even in de cacao liggen tot de chocolade goed is gestold, dit gaat vlot omdat de truffels bevroren zijn.

Bewaar deze heerlijke slagroomtruffels in een afgesloten doosje maximaal een week in de koelkast.

Dit recept is van Cees Holtkamp, op youtube kun je als je wilt de gehele bereiding rustig bekijken.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...