Slagroomtruffels

Zoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.
Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.
Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!
Zelf slagroomtruffels maken is echt niet moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Maar dat zijn deze verrukkelijke truffels echt waard.

Ingredienten

voor ca. 20-25 stuks

– 150 ml slagroom
– 200 gr suiker
– 1/2 vanillestokje
– 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
– 300 gr pure chocolade
– cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit bij de room, doe ook de uitgeschraapte stokjes erbij.
Verwarm de room en roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgelost. Niet laten koken!
Verwijder dan het vanillestokje en laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter met een mixer heel luchtig en voeg de afgekoelde room langzaam toe.
Mix net zo lang tot je een mooi luchtig mengsel hebt.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spuit hierop dikke truffels van ca 4 cm. op.
Gebruik een spuitzak met ronde opening.
Plaats de truffels in de vriezer tot ze bevroren zijn (of een hele nacht) in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie en doe de cacaopoeder in een ruime schaal.
Neem twee vorken.
Haal de bevroren truffels een voor een met een vork door de gesmolten chocolade en rol ze direkt met de andere vork door de cacaopoeder.
Laat de truffels even in de cacao liggen tot de chocolade goed is gestold, dit gaat vlot omdat de truffels bevroren zijn.

Bewaar deze heerlijke slagroomtruffels in een afgesloten doosje maximaal een week in de koelkast.

Dit recept is van Cees Holtkamp, op youtube kun je als je wilt de gehele bereiding rustig bekijken.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...