Slagroomtruffels

Zoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.
Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.
Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!
Zelf slagroomtruffels maken is echt niet moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Maar dat zijn deze verrukkelijke truffels echt waard.

Ingredienten

voor ca. 20-25 stuks

– 150 ml slagroom
– 200 gr suiker
– 1/2 vanillestokje
– 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
– 300 gr pure chocolade
– cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit bij de room, doe ook de uitgeschraapte stokjes erbij.
Verwarm de room en roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgelost. Niet laten koken!
Verwijder dan het vanillestokje en laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter met een mixer heel luchtig en voeg de afgekoelde room langzaam toe.
Mix net zo lang tot je een mooi luchtig mengsel hebt.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spuit hierop dikke truffels van ca 4 cm. op.
Gebruik een spuitzak met ronde opening.
Plaats de truffels in de vriezer tot ze bevroren zijn (of een hele nacht) in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie en doe de cacaopoeder in een ruime schaal.
Neem twee vorken.
Haal de bevroren truffels een voor een met een vork door de gesmolten chocolade en rol ze direkt met de andere vork door de cacaopoeder.
Laat de truffels even in de cacao liggen tot de chocolade goed is gestold, dit gaat vlot omdat de truffels bevroren zijn.

Bewaar deze heerlijke slagroomtruffels in een afgesloten doosje maximaal een week in de koelkast.

Dit recept is van Cees Holtkamp, op youtube kun je als je wilt de gehele bereiding rustig bekijken.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...