Slagroomtruffels

Zoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.
Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.
Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!
Zelf slagroomtruffels maken is echt niet moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Maar dat zijn deze verrukkelijke truffels echt waard.

Ingredienten

voor ca. 20-25 stuks

– 150 ml slagroom
– 200 gr suiker
– 1/2 vanillestokje
– 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
– 300 gr pure chocolade
– cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit bij de room, doe ook de uitgeschraapte stokjes erbij.
Verwarm de room en roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgelost. Niet laten koken!
Verwijder dan het vanillestokje en laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter met een mixer heel luchtig en voeg de afgekoelde room langzaam toe.
Mix net zo lang tot je een mooi luchtig mengsel hebt.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spuit hierop dikke truffels van ca 4 cm. op.
Gebruik een spuitzak met ronde opening.
Plaats de truffels in de vriezer tot ze bevroren zijn (of een hele nacht) in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie en doe de cacaopoeder in een ruime schaal.
Neem twee vorken.
Haal de bevroren truffels een voor een met een vork door de gesmolten chocolade en rol ze direkt met de andere vork door de cacaopoeder.
Laat de truffels even in de cacao liggen tot de chocolade goed is gestold, dit gaat vlot omdat de truffels bevroren zijn.

Bewaar deze heerlijke slagroomtruffels in een afgesloten doosje maximaal een week in de koelkast.

Dit recept is van Cees Holtkamp, op youtube kun je als je wilt de gehele bereiding rustig bekijken.

Ook lekker

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...