Slagroomtruffels

Zoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.
Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.
Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!
Zelf slagroomtruffels maken is echt niet moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Maar dat zijn deze verrukkelijke truffels echt waard.

Ingredienten

voor ca. 20-25 stuks

– 150 ml slagroom
– 200 gr suiker
– 1/2 vanillestokje
– 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
– 300 gr pure chocolade
– cacaopoeder

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit bij de room, doe ook de uitgeschraapte stokjes erbij.
Verwarm de room en roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgelost. Niet laten koken!
Verwijder dan het vanillestokje en laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter met een mixer heel luchtig en voeg de afgekoelde room langzaam toe.
Mix net zo lang tot je een mooi luchtig mengsel hebt.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spuit hierop dikke truffels van ca 4 cm. op.
Gebruik een spuitzak met ronde opening.
Plaats de truffels in de vriezer tot ze bevroren zijn (of een hele nacht) in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie en doe de cacaopoeder in een ruime schaal.
Neem twee vorken.
Haal de bevroren truffels een voor een met een vork door de gesmolten chocolade en rol ze direkt met de andere vork door de cacaopoeder.
Laat de truffels even in de cacao liggen tot de chocolade goed is gestold, dit gaat vlot omdat de truffels bevroren zijn.

Bewaar deze heerlijke slagroomtruffels in een afgesloten doosje maximaal een week in de koelkast.

Dit recept is van Cees Holtkamp, op youtube kun je als je wilt de gehele bereiding rustig bekijken.

Ook lekker

Mousse met bietjes

Mousse met bietjes

Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...

Groene smoothies met peer

Groene smoothies met peer

Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...