Kerst Wellington

Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?
Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?
Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!
Ook niet vegetariers maak je hier blij mee.

Ingredienten

– 1 rol bladerdeeg (koelvak)
– 1 plakje bladerdeeg (diepvries)
– 600 gram spinazie
– scheutje olie
– 75 gr boter
– 2 sjalotten
– 50 gr bloem
– 300 ml melk
– 2 eieren
– 100 gr geraspte oude kaas
– 2 bakjes kastanje champignons
– 2 teen knoflook
– handje verse tijm
– 1 kruidenbouillontablet
– nootmuskaat
– zout/peper
– 100 gr brie

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Snipper 1 sjalot en 1 teen knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok, bak de sjalot en knoflook even aan en voeg de spinazie toe. Roerbak een paar minuten tot de spinazie slinkt. Laat goed uitlekken en snijd wat fijner.
Verhit 50 gr boter in een pannetje. Snipper de andere sjalot fijn en bak 3 minuut. Voeg de bloem toe en laat even al roerend garen. Voeg dan de melk toe en breng goed roerend met een garde aan de kook tot een dikke bechamelsaus.
Laat een beetje afkoelen en roer 1 ei, de helft van de kaas en het verkruimelde bouillontablet erdoor. Voeg dan ook de spinazie toe en breng op smaak met nootmuskaat.
Verhit de resterende 25 gr boter in een koekenpan, bak de 2e teen gesnipperde knoflook even aan en voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak 4 minuut. Voeg de tijm toe en breng op smaak met zout/peper. Laat uitlekken.
Rol het balderdeeg met het bijbehorende bakpapier uit.
Schep de champignons over de lengte op een helft van het bladerdeeg, laat de uiteinde vrij.
Verdeel de in plakjes gesneden brie over de champignons.
Verdeel nu het spinaziemengsel erover en rol het balderdeeg nu dicht, druk de randen met een vork goed aan .
Druk de uiteinden goed dicht en prik enkele gaatjes in de bovenkant.
Leg de wellington met het bakpapier op de bakplaat.
Druk met een koekjessteker sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en verdeel over je wellington.
Klop van het 2e ei alleen de dooier los en bestrijk de wellington hiermee. Bestrooi met de resterende kaas .
Bak mooi goudbruin in ca. 30 minuut in midden van de oven op 200 graden.

Je kunt de wellington ook heel goed voorbereiden en bijvoorbeeld meenemen.
Je kunt het dan 20 minuten voorbakken, laten afkoelen en koel bewaren. Je hoeft het dan nog maar ca. 10 minuten af te bakken.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...