Panna cotta met sinaasappelsaus

Kerstidee, feestelijk nagerecht.
De sinaasappelrasp door de room en het frisse sinaasappelsausje bovenop maken deze panna cotta tot een echt kerstdessert.
Een lekkere frisse afsluiter van een kerstdiner.
Je kunt de panna cotta ook heel goed ruim van te voren maken. Handig!

Ingredienten

voor 4 grote of 6 kleine glaasjes
– 2,5 dl room
– 3,5 dl Griekse yoghurt
– 1,5 eetl suiker
– 1 eetl agavesiroop of honing
– 1 vanillestokje
– 2 a 3 sinaasappels
– agar agar

Bereidingswijze

Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp alleen de oranje schil.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
Breng de room met de sinaasappelrasp, suiker, agavesiroop, het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook. Roer tot de suiker goed is opgelost en laat nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg 1 afgestreken theel. (=2 gram) agar toe, roer goed en laat nog 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van vuur en verwijder het vanillestokje.
Roer in een kom de Griekse yoghurt los en meng de nog warme room erdoor.
Giet de panna cotta in mooie glaasjes, en laat ze gedurende een paar uur opstijven in de koelkast.

Voor de sinaasappelsaus pers je 2,5 dl sinaasappelsap uit. Verwarm dit in een pannetje, voeg als het bijna kookt ½ theel (echt niet meer!) agar toe, roer goed door en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Laat het sausje eerst afkoelen en giet dan pas op de panna cotta

Ook lekker

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...