Gekarameliseerde witlof

Zo lekker heb je witlof nog nooit gegeten! Gekarameliseerd met honing en tijm.
Je hebt maar een paar minuten en een wok nodig, en je hebt een totaal andere smaak aan je witlof gegeven. Ziet er bovendien ook heel mooi uit, toch?

Ingredienten

– 4 kleine stronkjes witlof
– 2 el olijfolie
– 25 gr boter
– 4 el honing
– 1 el tijm (vers of gedroogd)

Bereidingswijze

Maak de blaadjes witlof los.
Verhit in de wok de boter, olie en honing.
Wanneer alles gesmolten is voeg je de witlofblaadjes toe.
Roerbak de blaadjes 4 – 5 minuten tot de witlof gaar is en mooi licht bruin gekleurd is.
Strooi de tijm erover.
Breng op smaak met zout en peper naar eigen smaak.

Ook lekker

Tortilla met pulled oats

Tortilla met pulled oats

Tortilla met pulled oatsMexicaans feestje op tafel.Men neme tortilla's.Pittig gekruide, knapperig gebakken pulled oats.Guacamole en Pico de Gallo, zie onze recepten.Sla, tomaten in partjes, avocado's in plakjes, geraspte kaas en crème fraîche.Zet alles in gezellige...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberries, cranberries horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberries in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberries. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...