Gekarameliseerde witlof

Zo lekker heb je witlof nog nooit gegeten! Gekarameliseerd met honing en tijm.
Je hebt maar een paar minuten en een wok nodig, en je hebt een totaal andere smaak aan je witlof gegeven. Ziet er bovendien ook heel mooi uit, toch?

Ingredienten

– 4 kleine stronkjes witlof
– 2 el olijfolie
– 25 gr boter
– 4 el honing
– 1 el tijm (vers of gedroogd)

Bereidingswijze

Maak de blaadjes witlof los.
Verhit in de wok de boter, olie en honing.
Wanneer alles gesmolten is voeg je de witlofblaadjes toe.
Roerbak de blaadjes 4 – 5 minuten tot de witlof gaar is en mooi licht bruin gekleurd is.
Strooi de tijm erover.
Breng op smaak met zout en peper naar eigen smaak.

Ook lekker

Vegetarische goulash met bloemkool

Vegetarische goulash met bloemkoolWeer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.En als je...

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...