Gesluierde boerenmeisjes

Tilslørte Bondepiker, een traditioneel dessert uit Noorwegen.
Het wordt nog steeds veel gemaakt, vooral in de herfst, in sommige streken in Noorwegen is het ook een traditioneel kerstdessert.
Eigenlijk is het een appeltaartje in een glaasje: laagjes van knapperige kruimels, appelcompote en room, dat lusten wij hier in Nederland natuurlijk ook!

Ingredienten

voor de knapperige kruimels:
– 2 eetl boter
– 4 haverkoekjes
– 30 gr walnoten
– 2 eetl havervlokken
– 1 eetl bruine suiker, honing of agavesiroop
– 1 theel kaneel

voor de appelcompote: zie de website

voor de room:
– 200 ml slagroom
– 200 ml creme fraiche
– merg van 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Hak de koekjes en walnoten grof. Smelt de boter in een steelpan, voeg alle ingredienten voor de kruimels toe en laat alles op een niet te hoog vuur mooi bruin worden. Roer regelmatig.
Laat de kruimels afkoelen.

Maak appelcompote van 4 frisse appels, snijd de appels in niet te kleine stukjes.
Laat de compote afkoelen.

Klop de slagroom met de merg van een vanillestokje stijf en meng de room dan met de creme fraiche.

Vul de glaasjes in laagjes: knapperige kruimels, appelcompote en room, herhaal deze laagjes nog een keer en strooi er tot slot nog wat kruimels over.

Ook lekker

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...