Truffels van dadel en amandel

Feestelijke truffels van gezonde ingredienten.
Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, amandelen en rauwe cacao.
Het kokoslaagje maakt ze heel feestelijk.
Voor iedereen die wel lekker maar gezond wil snoepen met de feestdagen.
Het recept hebben we gekregen van www.natuurlijkgezond.nu

Ingredienten

– 150 gr gepelde amandelen
– 200 gr zachte dadels, ontpit
– 1 eetl cacaopoeder
– kaneelpoeder naar smaak
– beetje gemberpoeder
– kokosrasp

Bereidingswijze

Maal de amandelen in een keukenmachine of blender fijn en doe in een kom.
Maal de dadels ook fijn.
Meng amandelmeel, gemalen dadels, cacaopoeder, kaneel en gemberpoeder met de handen goed door elkaar en vorm balletjes.
Kneed de balletjes stevig in vorm, zo blijven ze goed compact.
Rol tot slot de balletjes door de kokosrasp.

Je kunt de dadels of een deel daarvan ook vervangen door ander gedroogd fruit zoals abrikozen of pruimen.

Ook lekker

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...