Truffels van dadel en amandel

Feestelijke truffels van gezonde ingredienten.
Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, amandelen en rauwe cacao.
Het kokoslaagje maakt ze heel feestelijk.
Voor iedereen die wel lekker maar gezond wil snoepen met de feestdagen.
Het recept hebben we gekregen van www.natuurlijkgezond.nu

Ingredienten

– 150 gr gepelde amandelen
– 200 gr zachte dadels, ontpit
– 1 eetl cacaopoeder
– kaneelpoeder naar smaak
– beetje gemberpoeder
– kokosrasp

Bereidingswijze

Maal de amandelen in een keukenmachine of blender fijn en doe in een kom.
Maal de dadels ook fijn.
Meng amandelmeel, gemalen dadels, cacaopoeder, kaneel en gemberpoeder met de handen goed door elkaar en vorm balletjes.
Kneed de balletjes stevig in vorm, zo blijven ze goed compact.
Rol tot slot de balletjes door de kokosrasp.

Je kunt de dadels of een deel daarvan ook vervangen door ander gedroogd fruit zoals abrikozen of pruimen.

Ook lekker

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Wintertrifle

Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...