Truffels van dadel en amandel

Feestelijke truffels van gezonde ingredienten.
Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, amandelen en rauwe cacao.
Het kokoslaagje maakt ze heel feestelijk.
Voor iedereen die wel lekker maar gezond wil snoepen met de feestdagen.
Het recept hebben we gekregen van www.natuurlijkgezond.nu

Ingredienten

– 150 gr gepelde amandelen
– 200 gr zachte dadels, ontpit
– 1 eetl cacaopoeder
– kaneelpoeder naar smaak
– beetje gemberpoeder
– kokosrasp

Bereidingswijze

Maal de amandelen in een keukenmachine of blender fijn en doe in een kom.
Maal de dadels ook fijn.
Meng amandelmeel, gemalen dadels, cacaopoeder, kaneel en gemberpoeder met de handen goed door elkaar en vorm balletjes.
Kneed de balletjes stevig in vorm, zo blijven ze goed compact.
Rol tot slot de balletjes door de kokosrasp.

Je kunt de dadels of een deel daarvan ook vervangen door ander gedroogd fruit zoals abrikozen of pruimen.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...