Cranberry compote

Voor iedereen die nog cranberry’s in de koelkast hebben liggen en ze door de drukte zijn vergeten.
Ons recept voor cranberry compote: gezoet met honing en sinaasappelsap en een vleugje kaneel, zo lekker en gezond!
De compote is binnen 15 minuten klaar en is heel lang houdbaar, ook heel fijn.

Ingredienten

– 340 gr cranberry’s
– 1 sinaasappel
– 3 eetl vloeibare honing
– 2 kaneelstokjes

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel en rasp de schil, pers daarna de sinaasappel uit.
Meet het sap en vul aan met water tot 200 ml.
Was de cranberry’s, verwijder eventueel beschadigde bessen en doe ze in een pan. Voeg het sap met water, de sinaasappelrasp, de honing en kaneelstokjes toe en breng aan de kook.
Laat al roerend op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten doorkoken, de meeste cranberry’s zullen openknappen.
Schep de compote direct in schone potjes, vul tot de rand en sluit de potjes met deksel.
Je kunt de compote zo maanden bewaren, na opening natuurlijk in de koelkast.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...