Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.
Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.
Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de koelkast.
Deze salade heeft een heerlijke dressing van sinaasappelsap en een frisse bite door granaatappelpitjes.

Ingredienten

– 1/2 rode kool
– 1 bosje peterselie
– 1/2 granaatappel, alleen de pitjes

dressing:
– 1 sinaasappel
– 6 eetl olijfolie
– 1 eetl mosterd
– 2 eetl witte wijnazijn
– verse peper

Bereidingswijze

Snijd de rode kool heel fijn.
Knip de peterselie fijn en meng door de kool.
Voor de dressing:
Boen de sinaasappel goed onder de kraan, droog af en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappel uit.
Meng het sap, rasp, olijfolie, mosterd en azijn goed door en breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de dressing door de kool.
Strooi tot slot de granaatappelpitjes over de salade.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...