Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.
Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.
Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de koelkast.
Deze salade heeft een heerlijke dressing van sinaasappelsap en een frisse bite door granaatappelpitjes.

Ingredienten

– 1/2 rode kool
– 1 bosje peterselie
– 1/2 granaatappel, alleen de pitjes

dressing:
– 1 sinaasappel
– 6 eetl olijfolie
– 1 eetl mosterd
– 2 eetl witte wijnazijn
– verse peper

Bereidingswijze

Snijd de rode kool heel fijn.
Knip de peterselie fijn en meng door de kool.
Voor de dressing:
Boen de sinaasappel goed onder de kraan, droog af en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappel uit.
Meng het sap, rasp, olijfolie, mosterd en azijn goed door en breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de dressing door de kool.
Strooi tot slot de granaatappelpitjes over de salade.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...