Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.
Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.
Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de koelkast.
Deze salade heeft een heerlijke dressing van sinaasappelsap en een frisse bite door granaatappelpitjes.

Ingredienten

– 1/2 rode kool
– 1 bosje peterselie
– 1/2 granaatappel, alleen de pitjes

dressing:
– 1 sinaasappel
– 6 eetl olijfolie
– 1 eetl mosterd
– 2 eetl witte wijnazijn
– verse peper

Bereidingswijze

Snijd de rode kool heel fijn.
Knip de peterselie fijn en meng door de kool.
Voor de dressing:
Boen de sinaasappel goed onder de kraan, droog af en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappel uit.
Meng het sap, rasp, olijfolie, mosterd en azijn goed door en breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de dressing door de kool.
Strooi tot slot de granaatappelpitjes over de salade.

Ook lekker

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...