Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.
Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.
Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de koelkast.
Deze salade heeft een heerlijke dressing van sinaasappelsap en een frisse bite door granaatappelpitjes.

Ingredienten

– 1/2 rode kool
– 1 bosje peterselie
– 1/2 granaatappel, alleen de pitjes

dressing:
– 1 sinaasappel
– 6 eetl olijfolie
– 1 eetl mosterd
– 2 eetl witte wijnazijn
– verse peper

Bereidingswijze

Snijd de rode kool heel fijn.
Knip de peterselie fijn en meng door de kool.
Voor de dressing:
Boen de sinaasappel goed onder de kraan, droog af en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappel uit.
Meng het sap, rasp, olijfolie, mosterd en azijn goed door en breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de dressing door de kool.
Strooi tot slot de granaatappelpitjes over de salade.

Ook lekker

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...