Gevulde mandarijntjes

Nog een geweldig leuk kerstdessert.
Weinig werk, groots resultaat. Ziet er toch prachtig uit!
Laat alleen voor de kinderen het likeurtje weg.

Ingredienten

– In- 8 mandarijnen
– 250 gr Griekse yoghurt
– 250 gr mascarpone
– 3 eetl vloeibare honing
– 2 gr agar agar ( of 4 bl gelatine=niet vegetarisch)
– 1 borrelglas sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen schoon en snijd een kapje van de bovenkant.
Schep met een scherp (dessert)lepeltje voorzichtig het vruchtvlees eruit, beschadig de buitenkant niet.
Pureer het vruchtvlees door een zeef, vang het sap op. Probeer 200 ml sap te krijgen.
Roer de vloeibare honing en de likeur door het sap.
Verwarm in een pannetje een laagje sap, voeg de agar agar toe, roer goed door en laat een minuutje koken. Meng door de rest van het sap.
Roer de Griekse yoghurt en de mascarpone goed door elkaar, roer er dan het sapmengsel goed door.
Zet het mengsel in de koelkast tot het lobbig wordt, vul er dan de mandarijntjes mee en laat verder opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...