Gevulde mandarijntjes

Nog een geweldig leuk kerstdessert.
Weinig werk, groots resultaat. Ziet er toch prachtig uit!
Laat alleen voor de kinderen het likeurtje weg.

Ingredienten

– In- 8 mandarijnen
– 250 gr Griekse yoghurt
– 250 gr mascarpone
– 3 eetl vloeibare honing
– 2 gr agar agar ( of 4 bl gelatine=niet vegetarisch)
– 1 borrelglas sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen schoon en snijd een kapje van de bovenkant.
Schep met een scherp (dessert)lepeltje voorzichtig het vruchtvlees eruit, beschadig de buitenkant niet.
Pureer het vruchtvlees door een zeef, vang het sap op. Probeer 200 ml sap te krijgen.
Roer de vloeibare honing en de likeur door het sap.
Verwarm in een pannetje een laagje sap, voeg de agar agar toe, roer goed door en laat een minuutje koken. Meng door de rest van het sap.
Roer de Griekse yoghurt en de mascarpone goed door elkaar, roer er dan het sapmengsel goed door.
Zet het mengsel in de koelkast tot het lobbig wordt, vul er dan de mandarijntjes mee en laat verder opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...