Gevulde mandarijntjes

Nog een geweldig leuk kerstdessert.
Weinig werk, groots resultaat. Ziet er toch prachtig uit!
Laat alleen voor de kinderen het likeurtje weg.

Ingredienten

– In- 8 mandarijnen
– 250 gr Griekse yoghurt
– 250 gr mascarpone
– 3 eetl vloeibare honing
– 2 gr agar agar ( of 4 bl gelatine=niet vegetarisch)
– 1 borrelglas sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Boen de mandarijnen schoon en snijd een kapje van de bovenkant.
Schep met een scherp (dessert)lepeltje voorzichtig het vruchtvlees eruit, beschadig de buitenkant niet.
Pureer het vruchtvlees door een zeef, vang het sap op. Probeer 200 ml sap te krijgen.
Roer de vloeibare honing en de likeur door het sap.
Verwarm in een pannetje een laagje sap, voeg de agar agar toe, roer goed door en laat een minuutje koken. Meng door de rest van het sap.
Roer de Griekse yoghurt en de mascarpone goed door elkaar, roer er dan het sapmengsel goed door.
Zet het mengsel in de koelkast tot het lobbig wordt, vul er dan de mandarijntjes mee en laat verder opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...