Crème brûlée

Letterlijk betekent dit gebrande room.
Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?
Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.
Zelf maken is echt niet moeilijk!

Ingredienten

– 200 ml slagroom
– 100 ml volle melk
– 1 vanillepeul
– 6 eidooiers
– 75 gr suiker
– 4 eetl. rietsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 130 graden.
Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap de merg met je mes eruit, doe dit samen met de peul en de room en melk in een pannetje.
Verwarm dit tot net niet koken en laat ca. 15 minuten trekken. Verwijder dan de peul.
Klop de eidooiers met suiker tot de suiker is opgelost en de kleur lichtgeel is.
Schenk het roommengsel in een dunne straal bij de eidooiers en blijf goed roeren met je garde.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes.
Zet de schaaltjes in een braadslee of ovenschaal en giet water in de braadslee, schaal tot 3/4 van de schaaltjes.

Plaats in de oven.
Na ca. 60 minuten zijn je Crème’s gestold. Laat ze 15 minuten afkoelen en plaats ze dan in de koelkast.
Na 2 tot 3 uur zijn ze door en door koud.
Je kunt ze ook heel goed een of twee dagen van te voren maken, ideaal voor een etentje!
Vlak voor het serveren strooi je een eetl. rietsuiker over je Crème en brand deze met een bruleebrander tot karamel.

Je kunt voor een extra knapperige laag nogmaals een eetl. rietsuiker karamelliseren.

Ook lekker

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...