Crème brûlée

Letterlijk betekent dit gebrande room.
Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?
Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.
Zelf maken is echt niet moeilijk!

Ingredienten

– 200 ml slagroom
– 100 ml volle melk
– 1 vanillepeul
– 6 eidooiers
– 75 gr suiker
– 4 eetl. rietsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 130 graden.
Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap de merg met je mes eruit, doe dit samen met de peul en de room en melk in een pannetje.
Verwarm dit tot net niet koken en laat ca. 15 minuten trekken. Verwijder dan de peul.
Klop de eidooiers met suiker tot de suiker is opgelost en de kleur lichtgeel is.
Schenk het roommengsel in een dunne straal bij de eidooiers en blijf goed roeren met je garde.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes.
Zet de schaaltjes in een braadslee of ovenschaal en giet water in de braadslee, schaal tot 3/4 van de schaaltjes.

Plaats in de oven.
Na ca. 60 minuten zijn je Crème’s gestold. Laat ze 15 minuten afkoelen en plaats ze dan in de koelkast.
Na 2 tot 3 uur zijn ze door en door koud.
Je kunt ze ook heel goed een of twee dagen van te voren maken, ideaal voor een etentje!
Vlak voor het serveren strooi je een eetl. rietsuiker over je Crème en brand deze met een bruleebrander tot karamel.

Je kunt voor een extra knapperige laag nogmaals een eetl. rietsuiker karamelliseren.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...