Crème brûlée

Letterlijk betekent dit gebrande room.
Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?
Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.
Zelf maken is echt niet moeilijk!

Ingredienten

– 200 ml slagroom
– 100 ml volle melk
– 1 vanillepeul
– 6 eidooiers
– 75 gr suiker
– 4 eetl. rietsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 130 graden.
Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap de merg met je mes eruit, doe dit samen met de peul en de room en melk in een pannetje.
Verwarm dit tot net niet koken en laat ca. 15 minuten trekken. Verwijder dan de peul.
Klop de eidooiers met suiker tot de suiker is opgelost en de kleur lichtgeel is.
Schenk het roommengsel in een dunne straal bij de eidooiers en blijf goed roeren met je garde.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes.
Zet de schaaltjes in een braadslee of ovenschaal en giet water in de braadslee, schaal tot 3/4 van de schaaltjes.

Plaats in de oven.
Na ca. 60 minuten zijn je Crème’s gestold. Laat ze 15 minuten afkoelen en plaats ze dan in de koelkast.
Na 2 tot 3 uur zijn ze door en door koud.
Je kunt ze ook heel goed een of twee dagen van te voren maken, ideaal voor een etentje!
Vlak voor het serveren strooi je een eetl. rietsuiker over je Crème en brand deze met een bruleebrander tot karamel.

Je kunt voor een extra knapperige laag nogmaals een eetl. rietsuiker karamelliseren.

Ook lekker

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...