Groene smoothie met peer

Een makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!
Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.
Wat wil je nog meer?
Omdat er nu volop heerlijke peren van de bomen komen, hebben we twee heerlijke smoothies met peer gemaakt.

Ingredienten

Voor 2 grote glazen
– 1 peer
– 1 banaan
– 2 flinke handen spinazie
– 1 theel. geraspte gember
– 150-200 ml. water

Voor 2 grote glazen
– 1 peer
– 1 banaan
– 2 flinke handen spinazie
– 200 ml. plantaardige melk of karnemelk

Bereidingswijze

Gebruik een blender.
Verwijder het klokhuis van de peer, schil hem niet.
Snijd de peer en banaan in stukken.
Doe eerst het fruit in de blender, dan de spinazie en tot slot het vocht.
En blenderen maar.
Blender 15 seconden, wacht 15 seconden en blender nogmaals 15 seconden, zo krijg je een heerlijke romige smoothie!

Hoe rijper de bananen, hoe zoeter. Heb je vrij rijpe bananen gebruik dan maar een halve banaan.
Je kunt de spinazie ook vervangen door andijvie of paksoi.

Het lekkerst is om de bananen bevroren te gebruiken.
Tip: zodra bananen iets rijp beginnen te worden, leg ik ze gewoon in de vriezer, handig als voorraadje.

Ook lekker

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjes

Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...