Groene smoothie met peer
Een makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!
Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.
Wat wil je nog meer?
Omdat er nu volop heerlijke peren van de bomen komen, hebben we twee heerlijke smoothies met peer gemaakt.
Ingredienten
Voor 2 grote glazen
– 1 peer
– 1 banaan
– 2 flinke handen spinazie
– 1 theel. geraspte gember
– 150-200 ml. water
Voor 2 grote glazen
– 1 peer
– 1 banaan
– 2 flinke handen spinazie
– 200 ml. plantaardige melk of karnemelk
Bereidingswijze
Gebruik een blender.
Verwijder het klokhuis van de peer, schil hem niet.
Snijd de peer en banaan in stukken.
Doe eerst het fruit in de blender, dan de spinazie en tot slot het vocht.
En blenderen maar.
Blender 15 seconden, wacht 15 seconden en blender nogmaals 15 seconden, zo krijg je een heerlijke romige smoothie!
Hoe rijper de bananen, hoe zoeter. Heb je vrij rijpe bananen gebruik dan maar een halve banaan.
Je kunt de spinazie ook vervangen door andijvie of paksoi.
Het lekkerst is om de bananen bevroren te gebruiken.
Tip: zodra bananen iets rijp beginnen te worden, leg ik ze gewoon in de vriezer, handig als voorraadje.
Ook lekker
Semifreddo met kruidnootjes
Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...
Slagroomtruffels
SlagroomtruffelsZoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!Zelf slagroomtruffels maken is echt niet...
Mousse met bietjes
Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...