Pasta “carbonara”

Geen originele pasta carbonara natuurlijk, maar wel lekker.
Smeuig door room, eidooiers en kaas en in plaats van spekjes hebben we champignons toegevoegd.
Weer een supermakkelijk recept voor comfort food, met 15 minuten op tafel!
Maak er wel een groene salade bij om aan je portie groente te komen.

Ingredienten

– 400 gr pasta
– 250 gr kastanje champignons
– olijfolie
– 2 teen knoflook
– paar takjes tijm
– 2 eidooiers
– 200 ml (kook)room
– 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
– peper/zout

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes, snipper de knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en tijmblaadjes tot de champignons mooi bruin zijn.
Meng de room, eidooiers, kaas en peper in een kom.
Giet de pasta af, zet terug op een heel laag vlammetje.
Voeg het roommengsel en de champignons toe en meng alles goed door elkaar tot een smeuig geheel.
Let op: niet te lang op het lage vlammetje houden, het geheel moet heel smeuig blijven.
Strooi tot slot nog wat vers gemalen peper over de pasta.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....