Pasta “carbonara”

Geen originele pasta carbonara natuurlijk, maar wel lekker.
Smeuig door room, eidooiers en kaas en in plaats van spekjes hebben we champignons toegevoegd.
Weer een supermakkelijk recept voor comfort food, met 15 minuten op tafel!
Maak er wel een groene salade bij om aan je portie groente te komen.

Ingredienten

– 400 gr pasta
– 250 gr kastanje champignons
– olijfolie
– 2 teen knoflook
– paar takjes tijm
– 2 eidooiers
– 200 ml (kook)room
– 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
– peper/zout

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes, snipper de knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en tijmblaadjes tot de champignons mooi bruin zijn.
Meng de room, eidooiers, kaas en peper in een kom.
Giet de pasta af, zet terug op een heel laag vlammetje.
Voeg het roommengsel en de champignons toe en meng alles goed door elkaar tot een smeuig geheel.
Let op: niet te lang op het lage vlammetje houden, het geheel moet heel smeuig blijven.
Strooi tot slot nog wat vers gemalen peper over de pasta.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...