Surinaamse Roti

Pasgeleden kreeg ik als kadootje een workshop Soulfood door Keshia’s Kitchen.
Geweldig leuk, Keshia begint met informatie over het ontstaan van de invloeden in de Caribische keuken. Daarna gezamenlijk aan het koken en tot slot lekker eten.
Haar recept van haar Roti heb ik vandaag, zonder kip natuurlijk, al nagemaakt en het was heerlijk.
Dus voor iedereen die zin heeft in een echte Surinaamse Roti:

Ingredienten

– 2 uien
– 2 tomaten
– 4 tenen knoflook, of meer naar smaak
– ca. 1 kilo aardappelen
– 4 eieren
– Massala kruiden
– bouillontabletjes
– 3 laurierblaadjes
– 1 Madame Jeanette pepertje (of sambal Madam Jeanette)
– zout
– 750 gr aardappelen
– 500 gr sperziebonen
– knoflookpoeder, zout
– zonnebloemolie

Rotivellen of pannenkoeken:
– 500 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 eetl. rietsuiker
– 2 a 3 dl water
– zout
– komijnpoeder
– roomboter

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en tomaat.
Strooi er ca. 4 eetlepels Massala kruiden over en voeg ongeveer 300 ml water toe.
Verkruimel een bouillontablet en voeg samen met de laurierblaadjes toe.
Voeg zonodig nog meer Massala kruiden toe, je wilt een bruin/gele saus.
Knip het Madam Jeanette pepertje boven de pan in stukjes. Of als je sambal Madam Jeanette gebruikt voeg je een flinke theel. toe.
Breng het geheel aan de kook, en laat op een laag vuur sudderen.
Voeg als de saus indikt weer wat water toe, je wilt lekker veel saus hebben straks.
Proef regelmatig, voeg zonodig nog zout of bouillontablet toe.

Schil en was de aardappelen, snijd ze in niet te kleine stukken.
Verwarm in een wok 500 ml zonnebloemolie en bak hierin de aardappelen, schep ze regelmatig om tot ze goudgeel zijn. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
Voeg ze toe aan je pan met massalasaus.

Ondertussen kook je de eieren hard, 10 minuten, pel en voeg ze ook toe aan je saus.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...