Groene curry met groene groenten

Daar wordt je lekker warm van: een pittige curry.
Deze keer boordevol groene groenten, erg lekker en gezond, je hebt zo makkelijk je portie groenten binnen voor een hele dag.
Een curry is ook handig om restjes groenten te verwerken, heb je nog een halve courgette of een paar bosuitjes in de koelkast: hup in de curry.
Je kunt een kant en klare currypasta gebruiken, ideaal als je weinig tijd hebt.
Maar als je zin en tijd hebt is het zelf maken van currypasta leuk, lekker en niet moeilijk.

Ingredienten

voor de currypasta:
– 4 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 3 groene pepers
– stukkje gember van ca. 5 cm.
– 3 tl gemalen korianderzaad
– 1 stengel citroengras
– 1 tl komijn
– 3 tl kurkuma
– zout
– olie
Voor de curry:
– currypasta, zelfgemaakt of kant en klare
– 200 gr tofu
– sojasaus
– 1 courgette
– 300 gr sperziebonen
– 1 stronk paksoi
– 250 gr brocoli
– paar bosuitjes
– 400 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Currypasta:
Verwijder van het citroengras de stugge stengel en de buitenste blaadjes, hak de rest grof.
Schil de ui en hak grof, pel de knoflook en hak grof, schil de gember en hak grof.
Doe dan alle ingredienten t/m kurkuma in de keukenmachine en maal fijn, voeg tot slot olie toe tot een smeuige pasta. Voeg zout naar smaak toe.
De curry:
Snijd de tofu in reepjes en laat ca. 15 minuten marineren in wat sojasaus.
Blancheer de schoongemaakte sperziebonen ca. 4 minuten in kokend water.
Snijd de courgette en brocoli niet te klein. Snijd de stengels en het groen van de paksoi in repen. Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de boontjes en brocoli een paar minuten, voeg de paksoistengels toe en roerbak 2 minuten, voeg de currypasta toe en roer even goed door.
Voeg nu de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu de courgette en paksoigroen toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de tofureepjes knapperig en bruin in een scheutje olie.
Strooi vlak voor serveren de tofureepjes en de bosuitjes over de curry.
Je eet de curry natuurlijk met rijst.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...