Groene curry met groene groenten
Deze keer boordevol groene groenten, erg lekker en gezond, je hebt zo makkelijk je portie groenten binnen voor een hele dag.
Een curry is ook handig om restjes groenten te verwerken, heb je nog een halve courgette of een paar bosuitjes in de koelkast: hup in de curry.
Je kunt een kant en klare currypasta gebruiken, ideaal als je weinig tijd hebt.
Maar als je zin en tijd hebt is het zelf maken van currypasta leuk, lekker en niet moeilijk.
Ingredienten
voor de currypasta:
– 4 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 3 groene pepers
– stukkje gember van ca. 5 cm.
– 3 tl gemalen korianderzaad
– 1 stengel citroengras
– 1 tl komijn
– 3 tl kurkuma
– zout
– olie
Voor de curry:
– currypasta, zelfgemaakt of kant en klare
– 200 gr tofu
– sojasaus
– 1 courgette
– 300 gr sperziebonen
– 1 stronk paksoi
– 250 gr brocoli
– paar bosuitjes
– 400 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Verwijder van het citroengras de stugge stengel en de buitenste blaadjes, hak de rest grof.
Schil de ui en hak grof, pel de knoflook en hak grof, schil de gember en hak grof.
Doe dan alle ingredienten t/m kurkuma in de keukenmachine en maal fijn, voeg tot slot olie toe tot een smeuige pasta. Voeg zout naar smaak toe.
De curry:
Snijd de tofu in reepjes en laat ca. 15 minuten marineren in wat sojasaus.
Blancheer de schoongemaakte sperziebonen ca. 4 minuten in kokend water.
Snijd de courgette en brocoli niet te klein. Snijd de stengels en het groen van de paksoi in repen. Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de boontjes en brocoli een paar minuten, voeg de paksoistengels toe en roerbak 2 minuten, voeg de currypasta toe en roer even goed door.
Voeg nu de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu de courgette en paksoigroen toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de tofureepjes knapperig en bruin in een scheutje olie.
Strooi vlak voor serveren de tofureepjes en de bosuitjes over de curry.
Je eet de curry natuurlijk met rijst.
Ook lekker
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...
Vegetarische Cassoulet
Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...
Pikante smashed patatoes
Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...