Groene curry met groene groenten

Daar wordt je lekker warm van: een pittige curry. Deze keer boordevol groene groenten, erg lekker en gezond, je hebt zo makkelijk je portie groenten binnen voor een hele dag. Een curry is ook handig om restjes groenten te verwerken, heb je nog een halve courgette of een paar bosuitjes in de koelkast: hup in de curry. Je kunt een kant en klare currypasta gebruiken, ideaal als je weinig tijd hebt. Maar als je zin en tijd hebt is het zelf maken van currypasta leuk, lekker en niet moeilijk.

Ingredienten

voor de currypasta:
– 4 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 3 groene pepers
– stukkje gember van ca. 5 cm.
– 3 tl gemalen korianderzaad
– 1 stengel citroengras
– 1 tl komijn
– 3 tl kurkuma
– zout
– olie
Voor de curry:
– currypasta, zelfgemaakt of kant en klare
– 200 gr tofu
– sojasaus
– 1 courgette
– 300 gr sperziebonen
– 1 stronk paksoi
– 250 gr brocoli
– paar bosuitjes
– 400 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Currypasta: Verwijder van het citroengras de stugge stengel en de buitenste blaadjes, hak de rest grof. Schil de ui en hak grof, pel de knoflook en hak grof, schil de gember en hak grof. Doe dan alle ingredienten t/m kurkuma in de keukenmachine en maal fijn, voeg tot slot olie toe tot een smeuige pasta. Voeg zout naar smaak toe. De curry: Snijd de tofu in reepjes en laat ca. 15 minuten marineren in wat sojasaus. Blancheer de schoongemaakte sperziebonen ca. 4 minuten in kokend water. Snijd de courgette en brocoli niet te klein. Snijd de stengels en het groen van de paksoi in repen. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de boontjes en brocoli een paar minuten, voeg de paksoistengels toe en roerbak 2 minuten, voeg de currypasta toe en roer even goed door. Voeg nu de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu de courgette en paksoigroen toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de tofureepjes knapperig en bruin in een scheutje olie. Strooi vlak voor serveren de tofureepjes en de bosuitjes over de curry. Je eet de curry natuurlijk met rijst.

Ook lekker

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...