One pot pasta met tomaat

Weinig tijd, geen zin om te koken of in veel afwas?
Dan is het tijd voor een one pot pasta.
Makkelijker kan niet, alle ingredienten in één pan, 10 tot 15 minuten koken, af en toe even roeren en klaar!
Het eerste recept van een one pot pasta is van Martha Stewart: een heel eenvoudige met tomaten, ui en basilicum.
Haar recept hebben we gebruikt als basis voor deze smakelijke versie met tomaat.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 500 gr tomaatjes
– 2 rode uien
– 4 tenen knoflook
– 2 blikken tomatenblokjes (a 400 gr)
– 500 ml bouillon
– chiliflakes naar smaak
– 2 flinke handen basilicum

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Doe alle ingredienten in een ruime pan en breng aan de kook.
Roer af en toe goed om. Kook in ca 10-15 minuten de pasta gaar.
Het geheel is nu een lekker smeuïg geheel geworden.
Voeg naar smaak nog zout/peper toe.
En rasp tot slot lekker veel Parmezaan over de pasta.

Bevalt deze pasta je en zoek je nog een one pot pasta, een recept met venkel en porcini staat ook op deze site.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...