Pasta met courgetti en zongedroogde tomaatjes

Spagetti van courgette is nog erg in op dit moment. En dat is niet voor niets.
Het is snel klaar, het is super lekker en je eet extra veel groenten.
Je kunt je pasta combineren met of helemaal vervangen door courgetti.
Courgetti smaakt eigenlijk met wel iedere pastasaus die je gewend bent.
Courgetti is snel gaar dus een paar minuten roerbakken is voldoende, er zijn ook recepten waarin het rauw wordt verwerkt.
Dit recept komt van njam.tv, verrassend lekker, moet je echt eens proberen.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– ca. 400 gr courgette
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– ca. 12 zongedroogde tomaatjes
– scheutje olie
– zout/peper
– 100 gr boter
– 10 blaadjes salie
– 100 gr Parmezaan of pecorino kaas

Bereidingswijze

Snijdt met een spiraalsnijder, mandoline of julienne snijder mooie slierten van je courgettes.
Kook de spagetti al dente.
Snipper de ui en knoflook. Snijdt de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de courgetti en tomaatjes toe en roerbak een minuut of 4.
Voeg de uitgelekte pasta toe, meng alles en breng op smaak met zout en peper.
Smelt ondertussen in een pannetje met dikke bodem de boter, voeg de salieblaadjes toe en laat een paar minuten trekken.
Serveer de pasta op de borden, schenk de salieboter (met de blaadjes) erop en rasp de kaas erover.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....