Pasta met courgetti en zongedroogde tomaatjes

Spagetti van courgette is nog erg in op dit moment. En dat is niet voor niets.
Het is snel klaar, het is super lekker en je eet extra veel groenten.
Je kunt je pasta combineren met of helemaal vervangen door courgetti.
Courgetti smaakt eigenlijk met wel iedere pastasaus die je gewend bent.
Courgetti is snel gaar dus een paar minuten roerbakken is voldoende, er zijn ook recepten waarin het rauw wordt verwerkt.
Dit recept komt van njam.tv, verrassend lekker, moet je echt eens proberen.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– ca. 400 gr courgette
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– ca. 12 zongedroogde tomaatjes
– scheutje olie
– zout/peper
– 100 gr boter
– 10 blaadjes salie
– 100 gr Parmezaan of pecorino kaas

Bereidingswijze

Snijdt met een spiraalsnijder, mandoline of julienne snijder mooie slierten van je courgettes.
Kook de spagetti al dente.
Snipper de ui en knoflook. Snijdt de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de courgetti en tomaatjes toe en roerbak een minuut of 4.
Voeg de uitgelekte pasta toe, meng alles en breng op smaak met zout en peper.
Smelt ondertussen in een pannetje met dikke bodem de boter, voeg de salieblaadjes toe en laat een paar minuten trekken.
Serveer de pasta op de borden, schenk de salieboter (met de blaadjes) erop en rasp de kaas erover.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...