Jambalaya
Er bestaan ontzettend veel recepten van Jambalaya. Het gerecht bestaat uit rijst, veel groenten, pittige kruiden en meestal kip en chorizo.
Het is een makkelijk eenpans gerecht, dus ideaal voor een makkelijke maaltijd.
Hier onze vegetarische versie.
Ingredienten
– 2 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– 4 stengels bleekselderij
– 200 gr champignons
– 200 gr rijst
– 1 blik tomatenblokjes
– 200 ml kruidenbouillon
– 1 dessertl. paprikapoeder
– 1 dessertl. gerookt paprikapoeder
– 1 flinke theel. cayennepeper
– zout/peper, tabasco
– scheut olie
– het vlees hebben wij vervangen door vegetarische gegrilde stukjes van Tivall
– 2 bosuitjes
Bereidingswijze
Neem een flinke braadpan, verhit de olie en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika en bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak deze ook een paar minuten.
Voeg nu de kruiden toe en bak deze al roerend even mee.
Voeg nu de rijst, tomatenblokjes en bouillon toe, roer alles goed door en laat ca. 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor een paar keer alles door. (voeg eventueel nog beetje bouillon toe)
Voeg de vegetarische stukjes de laatste 5 minuten toe en laat mee warmen.
Breng de schotel zn. nog op smaak met zout/peper of tabasco.
Garneer tot slot de Jambalaya met de in ringetjes gesneden bosuitjes.
Je kunt de kruiden uit het recept ook heel goed vervangen door cajunkruiden, de smaak wordt hierdoor wel iets anders, maar net zo lekker.
En vergeet niet te zingen onder het koken!
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...