Jambalaya

Een bijzonder smakelijk en pittig rijstgerecht uit Lousiana, het is ontstaan uit de Creoolse en Cajunse keuken.
Er bestaan ontzettend veel recepten van Jambalaya. Het gerecht bestaat uit rijst, veel groenten, pittige kruiden en meestal kip en chorizo.
Het is een makkelijk eenpans gerecht, dus ideaal voor een makkelijke maaltijd.
Hier onze vegetarische versie.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– 4 stengels bleekselderij
– 200 gr champignons
– 200 gr rijst
– 1 blik tomatenblokjes
– 200 ml kruidenbouillon
– 1 dessertl. paprikapoeder
– 1 dessertl. gerookt paprikapoeder
– 1 flinke theel. cayennepeper
– zout/peper, tabasco
– scheut olie
– het vlees hebben wij vervangen door vegetarische gegrilde stukjes van Tivall
– 2 bosuitjes

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, snijd de bleekselderij en paprika’s in reepjes, snijd de champignons in plakjes.
Neem een flinke braadpan, verhit de olie en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika en bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak deze ook een paar minuten.
Voeg nu de kruiden toe en bak deze al roerend even mee.
Voeg nu de rijst, tomatenblokjes en bouillon toe, roer alles goed door en laat ca. 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor een paar keer alles door. (voeg eventueel nog beetje bouillon toe)
Voeg de vegetarische stukjes de laatste 5 minuten toe en laat mee warmen.
Breng de schotel zn. nog op smaak met zout/peper of tabasco.
Garneer tot slot de Jambalaya met de in ringetjes gesneden bosuitjes.

Je kunt de kruiden uit het recept ook heel goed vervangen door cajunkruiden, de smaak wordt hierdoor wel iets anders, maar net zo lekker.
En vergeet niet te zingen onder het koken!

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....