One pot pasta met spinazie

De ideale door de weekse makkelijke maaltijd.
Het blijft toch wel erg makkelijk hoor, die one pot pasta’s.
Alles in één pan, 15 minuutjes koken, af en toe roeren en klaar!
Dit is ons 6e recept voor one pot pasta, allemaal even goed.
Je vindt ze op deze site, onder pasta’s en rijstgerechten.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 5 bosuitjes
– 2 sjalotjes
– 2 teen knoflook
– 450 gr spinazie
– 100 gr champignons
– 200 ml kookroom
– 800 ml water
– 2 bouillontabletten
– vers gemalen peper
– 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Snijd de bosuitjes in ringen en de champignons in plakjes.
Was de spinazie.
Doe alle ingrediënten, behalve de kaas in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Na 15 minuten is al het vocht opgenomen en heb je een heerlijk smeuïge pasta.
Roer nu de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta.
Strooi de andere helft van de kaas vlak voor het opdienen over de pasta.

Wij aten, voor een beetje meer bite, vegan balletjes bij deze pasta met spinazie.
Wij gebruikte kant en klare balletjes van meat Free days, erg smakelijk en ideaal voor deze door de weekse makkelijke maaltijd!

Ook lekker

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...