Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Soms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.
Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.
Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?
Deze versie is gemaakt met vegetarische kipstukjes en kokosmelk, en is toch lekker!.

Ingredienten

Let op: voor 2 personen:
– 175 gr plantaardige kipstukjes (wij gebruikte Jumbo Veggie chef)
– 250 gr sperziebonen
– 1/2 mango
– 1 ui
– 1 eetl bloem
– 2 eetl kerriekruiden
– 1 bouillon tablet
– 1 theel sambal
– 200 ml kokosmelk
– 100 ml water
– kokosolie

Bereidingswijze

Verhit een eetl. kokosolie in een koekenpan en bak de kipstukjes krokant bruin. Zet apart.
Kook de boontjes beetgaar, ca. 10 minuten, giet af en zet apart.
Snipper de ui en snijd de 1/2 mango in blokjes.
Verhit in een wok een eetl. kokosolie. Fruit de ui even aan en voeg de kerriekruiden en de bloem toe. Bak dit ca. 2 min. mee.
Voeg nu de sambal, bouillontablet, de kokosmelk en het water toe. Breng al roerende aan de kook en laat 5 min op laag vuur zachtjes koken.
Je hebt nu een mooi gebonden kerriesaus.
Vindt je het te dik, kun je wat water toevoegen. Vindt je het te dun, laat het nog wat langer inkoken.
Proef en breng eventueel nog op smaak met zout/peper of nog iets meer sambal.
Als de saus klaar is voeg je de gebakken kipstukjes, boontjes en mango toe en warm alles nog even door.

Lekker met rijst en Cassave kroepoek.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...