Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Soms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.
Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.
Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?
Deze versie is gemaakt met vegetarische kipstukjes en kokosmelk, en is toch lekker!.

Ingredienten

Let op: voor 2 personen:
– 175 gr plantaardige kipstukjes (wij gebruikte Jumbo Veggie chef)
– 250 gr sperziebonen
– 1/2 mango
– 1 ui
– 1 eetl bloem
– 2 eetl kerriekruiden
– 1 bouillon tablet
– 1 theel sambal
– 200 ml kokosmelk
– 100 ml water
– kokosolie

Bereidingswijze

Verhit een eetl. kokosolie in een koekenpan en bak de kipstukjes krokant bruin. Zet apart.
Kook de boontjes beetgaar, ca. 10 minuten, giet af en zet apart.
Snipper de ui en snijd de 1/2 mango in blokjes.
Verhit in een wok een eetl. kokosolie. Fruit de ui even aan en voeg de kerriekruiden en de bloem toe. Bak dit ca. 2 min. mee.
Voeg nu de sambal, bouillontablet, de kokosmelk en het water toe. Breng al roerende aan de kook en laat 5 min op laag vuur zachtjes koken.
Je hebt nu een mooi gebonden kerriesaus.
Vindt je het te dik, kun je wat water toevoegen. Vindt je het te dun, laat het nog wat langer inkoken.
Proef en breng eventueel nog op smaak met zout/peper of nog iets meer sambal.
Als de saus klaar is voeg je de gebakken kipstukjes, boontjes en mango toe en warm alles nog even door.

Lekker met rijst en Cassave kroepoek.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...