Spaghetti cacio e pepe

Less is more, die Italianen kunnen er wat van.
Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.
Meer niet, wel heel erg lekker.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 200 gr Pecorino-kaas
– 2 theel peperkorrels

Bereidingswijze

Kook de pasta in niet te ruim water al dente.
Gebruik minder water dan je gewend bent, zo krijg je wat dikker kookwater wat je nodig hebt voor de saus.
Kook de pasta beslist niet langer dan beetgaar.
Giet de pasta af, vang het kookwater op.

Ondertussen rasp je de kaas, doe hiervan 150 gr in een schaal, houdt de rest apart.
Kneus de peperkorrels grof in een vijzel, grover dan de pepermolen.
Meng de gekneusde peper door de 150 gr kaas, schep er een soeplepel kookwater uit de pan bij en meng alles goed tot een saus.
Roer goed en voeg zo nodig nog iets kookwater toe voor een smeuïg geheel.

Doe de pasta terug in de warme pan en meng er een schep kookwater door.
Meng er nu het kaasmengsel door en roer alles goed door, voeg nog wat kookwater door tot je het smeuïg genoeg vindt.
En dan snel aan tafel!
Bestrooi op het bord met de rest van de kaas.

Pecorino is een vrij scherpe kaas, je kunt het eventueel vervangen door Parmezaan.

Ook lekker

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...

Curry in a hurry met spruitjes

Curry in a hurry met spruitjes

Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...