Bolognesesaus met linzen

De traditionele pastasaus die iedereen wel kent.
Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.
Erg lekker, gezond en voedzaam.
Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.

Ingredienten

– 20 gr gedroogde porcini
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– klein blikje tomatenpuree
– scheutje rode wijn
– 2 winterpenen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 blik linzen (300 gr)
– 200 ml water
– 1 bouillontablet (paddenstoelen)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
– chilivlokken
– tijm, rozemarijn naar smaak
– scheut olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de porcini weken in 100 ml gekookt water, giet dan af en bewaar het weekvocht.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Snijd de peen in halve plakjes en de bleekselderij in ringetjes.
Neem een grote pan en verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook, niet te bruin.
Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en bak 1 minuut mee.
Voeg nu de rode wijn toe, roer erdoor en laat grotendeels verdampen.
Voeg nu de peen, bleekselderij, kleingesneden porcini en het weekvocht, de linzen, kruiden, chilivlokken, tomatenblokjes, water en het bouillontablet toe.
Breng alles aan de kook en laat ca. 15 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Proef en voeg indien nodig nog wat kruiden of zout/peper toe.

Rasp op het bord nog lekker veel Parmezaan over de saus!

Ook lekker

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...