Pasta alla Norma

Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht.
Smullen!!
Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta.
In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of Parmezaanse kaas gebruiken.

Ingredienten

– 2 aubergines
– 4 tenen knoflook
– 1 bos basilicum
– 1 eetl gedroogde oregano
– 1 eetl witte wijnazijn
– 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
– olijfolie
– zeezout/peper
– 150 gr geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

– chilivlokken of gedroogd spaans pepertje, als je van iets pittig houdt

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte 2 x door, en snijd dan in plakjes van 1 cm.
Bak de aubergineplakjes in 2 porties in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met de oregano. Gebruik niet te veel olijfolie, de aubergineplakjes moeten niet te vet worden. Doe alle aubergine bij elkaar in de pan.
(Strooi nu het gesnipperde spaanse pepertje of wat chilivlokken erover)
Giet nog wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook (in plakjes gesneden) en de steeltjes van de basilicum toe.
Voeg de wijnazijn en de tomaten toe, verwarm goed en laat 10 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en verse peper. En voeg de helft van de basilicumblaadjes toe.
Kook nu je pasta.
Meng de pasta met de Norma-saus en strooi vlak voor het opdienen de geraspte kaas en de resterende basilicumblaadjes erover.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...