Pasta alla Norma

Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht.
Smullen!!
Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta.
In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of Parmezaanse kaas gebruiken.

Ingredienten

– 2 aubergines
– 4 tenen knoflook
– 1 bos basilicum
– 1 eetl gedroogde oregano
– 1 eetl witte wijnazijn
– 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
– olijfolie
– zeezout/peper
– 150 gr geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

– chilivlokken of gedroogd spaans pepertje, als je van iets pittig houdt

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte 2 x door, en snijd dan in plakjes van 1 cm.
Bak de aubergineplakjes in 2 porties in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met de oregano. Gebruik niet te veel olijfolie, de aubergineplakjes moeten niet te vet worden. Doe alle aubergine bij elkaar in de pan.
(Strooi nu het gesnipperde spaanse pepertje of wat chilivlokken erover)
Giet nog wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook (in plakjes gesneden) en de steeltjes van de basilicum toe.
Voeg de wijnazijn en de tomaten toe, verwarm goed en laat 10 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en verse peper. En voeg de helft van de basilicumblaadjes toe.
Kook nu je pasta.
Meng de pasta met de Norma-saus en strooi vlak voor het opdienen de geraspte kaas en de resterende basilicumblaadjes erover.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....