Pasta alla Norma

Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht.
Smullen!!
Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta.
In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of Parmezaanse kaas gebruiken.

Ingredienten

– 2 aubergines
– 4 tenen knoflook
– 1 bos basilicum
– 1 eetl gedroogde oregano
– 1 eetl witte wijnazijn
– 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
– olijfolie
– zeezout/peper
– 150 gr geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

– chilivlokken of gedroogd spaans pepertje, als je van iets pittig houdt

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte 2 x door, en snijd dan in plakjes van 1 cm.
Bak de aubergineplakjes in 2 porties in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met de oregano. Gebruik niet te veel olijfolie, de aubergineplakjes moeten niet te vet worden. Doe alle aubergine bij elkaar in de pan.
(Strooi nu het gesnipperde spaanse pepertje of wat chilivlokken erover)
Giet nog wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook (in plakjes gesneden) en de steeltjes van de basilicum toe.
Voeg de wijnazijn en de tomaten toe, verwarm goed en laat 10 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en verse peper. En voeg de helft van de basilicumblaadjes toe.
Kook nu je pasta.
Meng de pasta met de Norma-saus en strooi vlak voor het opdienen de geraspte kaas en de resterende basilicumblaadjes erover.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...