Pasta alla Norma

Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht.
Smullen!!
Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta.
In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of Parmezaanse kaas gebruiken.

Ingredienten

– 2 aubergines
– 4 tenen knoflook
– 1 bos basilicum
– 1 eetl gedroogde oregano
– 1 eetl witte wijnazijn
– 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
– olijfolie
– zeezout/peper
– 150 gr geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

– chilivlokken of gedroogd spaans pepertje, als je van iets pittig houdt

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte 2 x door, en snijd dan in plakjes van 1 cm.
Bak de aubergineplakjes in 2 porties in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met de oregano. Gebruik niet te veel olijfolie, de aubergineplakjes moeten niet te vet worden. Doe alle aubergine bij elkaar in de pan.
(Strooi nu het gesnipperde spaanse pepertje of wat chilivlokken erover)
Giet nog wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook (in plakjes gesneden) en de steeltjes van de basilicum toe.
Voeg de wijnazijn en de tomaten toe, verwarm goed en laat 10 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en verse peper. En voeg de helft van de basilicumblaadjes toe.
Kook nu je pasta.
Meng de pasta met de Norma-saus en strooi vlak voor het opdienen de geraspte kaas en de resterende basilicumblaadjes erover.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...