Paella
Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht.
Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan.
Recept van Ottolenghi.
Ingredienten
– 1 venkelknol
– 2 paprika’s
– 4 teen knoflook
– 4 laurierblaadjes
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel kurkuma
– ½ theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst
– 2 dl medium sherry
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 400 gr tuinboontjes of velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– kleine tomaatjes
– potje gegrilde artisjokken op olie
– flinke hand olijven (kalamata)
– bosje peterselie
– zout
– citroen
Bereidingswijze
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s en venkel (en event. de boontjes) toe en roerbak ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Roer de laurier, paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper erdoor.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten, voeg nu de sherry en saffraan toe en laat ca. 1 minuut inkoken.
Roer nu de bouillon door de rijst/groente en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen. Niet meer roeren tussendoor!
Neem de pan van het vuur, proef, voeg event. nog wat zout toe. Niet te veel roeren.
Leg de gehalveerde tomaatjes, gehalveerde artisjokken en de tuinboontjes of erwtjes op de paella. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot de paella met olijven, fijngesneden peterselie en partjes citroen.
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...