Paella

Een feest op tafel!
Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht.
Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan.
Recept van Ottolenghi.

Ingredienten

– 1 rode ui
– 1 venkelknol
– 2 paprika’s
– 4 teen knoflook
– 4 laurierblaadjes
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel kurkuma
– ½ theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst
– 2 dl medium sherry
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 400 gr tuinboontjes of velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– kleine tomaatjes
– potje gegrilde artisjokken op olie
– flinke hand olijven (kalamata)
– bosje peterselie
– zout
– citroen

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de paprika in repen, hak de knoflook en snijd de venkel in dunne reepjes.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s en venkel (en event. de boontjes) toe en roerbak ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Roer de laurier, paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper erdoor.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten, voeg nu de sherry en saffraan toe en laat ca. 1 minuut inkoken.
Roer nu de bouillon door de rijst/groente en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen. Niet meer roeren tussendoor!
Neem de pan van het vuur, proef, voeg event. nog wat zout toe. Niet te veel roeren.
Leg de gehalveerde tomaatjes, gehalveerde artisjokken en de tuinboontjes of erwtjes op de paella. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot de paella met olijven, fijngesneden peterselie en partjes citroen.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...