Paella

Een feest op tafel!
Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht.
Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan.
Recept van Ottolenghi.

Ingredienten

– 1 rode ui
– 1 venkelknol
– 2 paprika’s
– 4 teen knoflook
– 4 laurierblaadjes
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel kurkuma
– ½ theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst
– 2 dl medium sherry
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 400 gr tuinboontjes of velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– kleine tomaatjes
– potje gegrilde artisjokken op olie
– flinke hand olijven (kalamata)
– bosje peterselie
– zout
– citroen

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de paprika in repen, hak de knoflook en snijd de venkel in dunne reepjes.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s en venkel (en event. de boontjes) toe en roerbak ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Roer de laurier, paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper erdoor.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten, voeg nu de sherry en saffraan toe en laat ca. 1 minuut inkoken.
Roer nu de bouillon door de rijst/groente en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen. Niet meer roeren tussendoor!
Neem de pan van het vuur, proef, voeg event. nog wat zout toe. Niet te veel roeren.
Leg de gehalveerde tomaatjes, gehalveerde artisjokken en de tuinboontjes of erwtjes op de paella. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot de paella met olijven, fijngesneden peterselie en partjes citroen.

Ook lekker

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...