Paella

Een feest op tafel!
Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht.
Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan.
Recept van Ottolenghi.

Ingredienten

– 1 rode ui
– 1 venkelknol
– 2 paprika’s
– 4 teen knoflook
– 4 laurierblaadjes
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel kurkuma
– ½ theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst
– 2 dl medium sherry
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 400 gr tuinboontjes of velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– kleine tomaatjes
– potje gegrilde artisjokken op olie
– flinke hand olijven (kalamata)
– bosje peterselie
– zout
– citroen

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de paprika in repen, hak de knoflook en snijd de venkel in dunne reepjes.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s en venkel (en event. de boontjes) toe en roerbak ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Roer de laurier, paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper erdoor.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten, voeg nu de sherry en saffraan toe en laat ca. 1 minuut inkoken.
Roer nu de bouillon door de rijst/groente en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen. Niet meer roeren tussendoor!
Neem de pan van het vuur, proef, voeg event. nog wat zout toe. Niet te veel roeren.
Leg de gehalveerde tomaatjes, gehalveerde artisjokken en de tuinboontjes of erwtjes op de paella. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot de paella met olijven, fijngesneden peterselie en partjes citroen.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...