One pot pasta met venkel

Voor iedereen die nog nooit een one pot pasta heeft gemaakt.
Moet je echt eens doen!
Alle ingredienten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.
Makkelijk, snel en nog lekker ook.
Met de ingrediënten kun je varieren wat je wilt, je moet alleen de verhouding van 1 liter totaal vocht op 350 gr droge pasta aanhouden. (4 personen)
Hier een ontzettend lekker recept met venkel en porcini.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 2 eetl olijfolie
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– 1 venkelknol
– 25 gr porcini
– 200 gr kastanjechampignons
– 1 bouillontablet (paddenstoelen)
– flink gemalen peper
– 2 theel zout
– 100 ml witte wijn
– 100 ml room
– 800 ml water

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in smalle reepjes.
Snijd de porcini zonodig kleiner, snijd de champignons in plakjes.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer af en toe.
Kook in ca. 12-15 minuten je pasta beetgaar.
Je zult zien dat al het vocht is opgenomen en een “smeuïge” saus is geworden.
Rasp tot slot nog lekker veel Parmezaan over de pasta.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...