One pot pasta met venkel

Voor iedereen die nog nooit een one pot pasta heeft gemaakt.
Moet je echt eens doen!
Alle ingredienten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.
Makkelijk, snel en nog lekker ook.
Met de ingrediënten kun je varieren wat je wilt, je moet alleen de verhouding van 1 liter totaal vocht op 350 gr droge pasta aanhouden. (4 personen)
Hier een ontzettend lekker recept met venkel en porcini.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 2 eetl olijfolie
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– 1 venkelknol
– 25 gr porcini
– 200 gr kastanjechampignons
– 1 bouillontablet (paddenstoelen)
– flink gemalen peper
– 2 theel zout
– 100 ml witte wijn
– 100 ml room
– 800 ml water

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in smalle reepjes.
Snijd de porcini zonodig kleiner, snijd de champignons in plakjes.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer af en toe.
Kook in ca. 12-15 minuten je pasta beetgaar.
Je zult zien dat al het vocht is opgenomen en een “smeuïge” saus is geworden.
Rasp tot slot nog lekker veel Parmezaan over de pasta.

Ook lekker

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Woknoedels met tofu en teriyakisaus

Woknoedels met tofu en teriyakisaus Als je dan toch die lekkere teriyakisaus zelf hebt gemaakt! Volgt hier een super makkelijk en gezond recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en lekker hartig. Je kunt er zo veel groenten in verwerken als je...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....