Pasta Peperonata

Pasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s.
Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.

Ingredienten

– 2 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– olijfolie
– zout/peper
– 2 rode uien
– 2 teen knoflook
– 2 hand bladpeterselie fijngesneden, steeltjes appart
– 2 eetl balsamicoazijn
– 2 hand vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl ceme fraiche
– 400 gr pasta

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in repen en bak ze met wat zout en peper zacht in de olijfolie. Leg een deksel op de pan en laat ze ± 15 minuut zacht smoren. Zet vooral het vuur niet te hoog.
De paprika’s worden zo heerlijk zoet.
Snijd de uien in ringen en voeg ze toe, meng alles goed en laat nog ± 20 min minuut zacht smoren.
Voeg peterseliesteeltjes en gesnipperde knoflook toe, meng en bak ± 3 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de balsamico, een hand Parmezaanse kaas en de creme fraiche erdoor.
Hussel alles goed door elkaar, en zet het vuur op het kleinste pitje.
Kook ondertussen de pasta al dente, giet af en bewaar wat kookvocht.
Meng de pasta, de heerlijke saus en de bladpeterselie, giet er wat kookvocht en een scheut olijfolie door.
Strooi tot slot de 2e hand Parmezaanse kaas erover.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...