Pasta Peperonata
Pasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s.
Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.
Ingredienten
– 2 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– olijfolie
– zout/peper
– 2 rode uien
– 2 teen knoflook
– 2 hand bladpeterselie fijngesneden, steeltjes appart
– 2 eetl balsamicoazijn
– 2 hand vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl ceme fraiche
– 400 gr pasta
Bereidingswijze
Snijd de paprika’s in repen en bak ze met wat zout en peper zacht in de olijfolie. Leg een deksel op de pan en laat ze ± 15 minuut zacht smoren. Zet vooral het vuur niet te hoog.
De paprika’s worden zo heerlijk zoet.
Snijd de uien in ringen en voeg ze toe, meng alles goed en laat nog ± 20 min minuut zacht smoren.
Voeg peterseliesteeltjes en gesnipperde knoflook toe, meng en bak ± 3 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de balsamico, een hand Parmezaanse kaas en de creme fraiche erdoor.
Hussel alles goed door elkaar, en zet het vuur op het kleinste pitje.
Kook ondertussen de pasta al dente, giet af en bewaar wat kookvocht.
Meng de pasta, de heerlijke saus en de bladpeterselie, giet er wat kookvocht en een scheut olijfolie door.
Strooi tot slot de 2e hand Parmezaanse kaas erover.
Ook lekker
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Orzo met groene groenten en pesto
Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...