Pasta Peperonata

Pasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s.
Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.

Ingredienten

– 2 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– olijfolie
– zout/peper
– 2 rode uien
– 2 teen knoflook
– 2 hand bladpeterselie fijngesneden, steeltjes appart
– 2 eetl balsamicoazijn
– 2 hand vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl ceme fraiche
– 400 gr pasta

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in repen en bak ze met wat zout en peper zacht in de olijfolie. Leg een deksel op de pan en laat ze ± 15 minuut zacht smoren. Zet vooral het vuur niet te hoog.
De paprika’s worden zo heerlijk zoet.
Snijd de uien in ringen en voeg ze toe, meng alles goed en laat nog ± 20 min minuut zacht smoren.
Voeg peterseliesteeltjes en gesnipperde knoflook toe, meng en bak ± 3 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de balsamico, een hand Parmezaanse kaas en de creme fraiche erdoor.
Hussel alles goed door elkaar, en zet het vuur op het kleinste pitje.
Kook ondertussen de pasta al dente, giet af en bewaar wat kookvocht.
Meng de pasta, de heerlijke saus en de bladpeterselie, giet er wat kookvocht en een scheut olijfolie door.
Strooi tot slot de 2e hand Parmezaanse kaas erover.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....