Rode curry met kikkererwten

 

We starten dit jaar goed met een lekkere warme curry boordevol verse groenten.

Dat smaakt na alle hapjes, toastjes en oliebollen van afgelopen weekend.

Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines en bevatten veel koolhydraten en vezels.

De kikkererwten zorgen voor een goed verzadigd gevoel, dus na een bord curry wordt er voorlopig niet meer gesnoept!

Ingredienten

– 2 eetl kokosolie
– 1 rode ui
– 4 tenen knoflook
– ½ rode peper
– 2 eetl vers geraspte gember
– 3 a 4 dessertl currypasta
– 300 gr gehakte tomaten (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 1 rode paprika
– ½ aubergine
– 1 courgette
– 1 winterpeen

– 1 blik kikkererwten (ca. 300 gr)

– bosui

– sojasaus naar smaak

– limoensap naar smaak

– basilicum

Bereidingswijze

Snijd de paprika in reepjes, de aubergine in blokjes, de courgette en wortel in ¼ plakjes. Snipper de ui en knoflook, en snijd het rode pepertje in kleine ringetjes. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.

Verwarm de kokosolie in een braadpan en fruit de ui ongeveer 1 minuut.
Voeg de knoflook, rode peper en gember toe en fruit ca. 2 minuten mee.
Voeg de currypasta toe, roer door en fruit zachtjes een paar minuten zodat de smaken lekker vrij komen.

Doe nu de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook.

Voeg alle groenten en de kikkererwten toe en laat alles ca. 10 minuten zacht koken. De groenten mogen een beetje bite houden.
Breng de curry op smaak met limoensap en sojasaus.
Strooi voor serveren verse basilicum over de curry.

Lekker met rijst!

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...