Orzo met groene groenten en pesto
Zo’n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?
En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.
Het recept is van Picnic, de online supermarkt.
Het lijkt een beetje op onze one pot pasta primavera.
Ingredienten
– 350 gr orzo
– 2 teen knoflook
– 1 courgette
– 400 gr spinazie
– 400 gr tuinerwtjes, diepvries
– 3 flinke eetl pesto, zie ons recept
– vers gemalen peper/zout
– 2 eetl olijfolie
Bereidingswijze
Kook de orzo volgens de verpakking, giet af en houd wat kookvocht achter.
Laat de tuinerwtjes ontdooien.
Snipper de knoflook.
Snijd de courgette in halve plakjes.
Verhit de olie in een ruime pan, bak de knoflook ca 2 minuten.
Voeg de courgette toe en bak ook ca 2 minuten mee.
Voeg de spinazie in delen toe en laat deze al roerende slinken.
Voeg nu de tuinerwtjes en de pesto toe en meng alles goed door.
Meng de orzo en het achtergehouden kookvocht door het groentemengsel en warm nog even door.
Breng op smaak met zout/peper.
Je kunt gedurende het jaar de groenten natuurlijk variëren.
Je kunt de orzo vervangen door een andere pastasoort.
Ook lekker
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Saag Aloo
Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...