Sambal Goreng Boontjes

Een eenvoudig recept voor heerlijk pittige boontjes op Indonesische wijze.
Heel lekker in combinatie met de eieren van tante Nannie.

Ingredienten

– 500 gr sperziebonen
– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 3 eetl ketjap manis
– 1 eetl sambal
– 1 theel djahe, gemberpoeder
– 1 theel gemalen laos
– 1 stengel sereh
– 200 ml santen

Bereidingswijze

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar (5 minuutjes). Spoel direkt koud af en laat uitlekken in vergiet.
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de ketjap, sambal, djahe en laos toe, en roer alles even goed door.
Kneus de serehstengel flink, of snijd hem in stukken.
Voeg de sereh en de santen toe, breng alles aan de kook .
Voeg de boontjes toe en laat het geheel in een paar minuten goed doorwarmen en wat inkoken.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Ketoprak

Ketoprak Wat is het toch een feest dat er zo veel vegetarische recepten zijn in de Indonesische keuken. Onze Indonesische rijsttafel wordt steeds uitgebreider. We hebben op onze website nu een nieuw thema toegevoegd: Rijsttafel, alle Indonesische gerechten...