Sambal Goreng Boontjes

Een eenvoudig recept voor heerlijk pittige boontjes op Indonesische wijze.
Heel lekker in combinatie met de eieren van tante Nannie.

Ingredienten

– 500 gr sperziebonen
– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 3 eetl ketjap manis
– 1 eetl sambal
– 1 theel djahe, gemberpoeder
– 1 theel gemalen laos
– 1 stengel sereh
– 200 ml santen

Bereidingswijze

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar (5 minuutjes). Spoel direkt koud af en laat uitlekken in vergiet.
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de ketjap, sambal, djahe en laos toe, en roer alles even goed door.
Kneus de serehstengel flink, of snijd hem in stukken.
Voeg de sereh en de santen toe, breng alles aan de kook .
Voeg de boontjes toe en laat het geheel in een paar minuten goed doorwarmen en wat inkoken.

Ook lekker

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...

Woknoedels met tofu en teriyakisaus

Woknoedels met tofu en teriyakisaus Als je dan toch die lekkere teriyakisaus zelf hebt gemaakt! Volgt hier een super makkelijk en gezond recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en lekker hartig. Je kunt er zo veel groenten in verwerken als je...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...