Sambal Goreng Boontjes

Een eenvoudig recept voor heerlijk pittige boontjes op Indonesische wijze.
Heel lekker in combinatie met de eieren van tante Nannie.

Ingredienten

– 500 gr sperziebonen
– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 3 eetl ketjap manis
– 1 eetl sambal
– 1 theel djahe, gemberpoeder
– 1 theel gemalen laos
– 1 stengel sereh
– 200 ml santen

Bereidingswijze

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar (5 minuutjes). Spoel direkt koud af en laat uitlekken in vergiet.
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de ketjap, sambal, djahe en laos toe, en roer alles even goed door.
Kneus de serehstengel flink, of snijd hem in stukken.
Voeg de sereh en de santen toe, breng alles aan de kook .
Voeg de boontjes toe en laat het geheel in een paar minuten goed doorwarmen en wat inkoken.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...