Rendang van eieren

We hebben er nog een. Een heerlijk Rendang recept, deze keer met eieren.
Hard gekookte eieren in een smakelijke, pittige kokossaus.
Dit recept komt uit Padang (West-Sumatra).
Als je ook zo hebt genoten van de Rendang van spitskool van vorige week, zul je deze ook zeker lekker vinden.
Het recept komt uit de bijbel van Beb Vuyk.

Ingredienten

– 8 eieren
– 2 dl santen
– 250 ml bouillon
– 2 eetl gesnipperde ui
– 1 teen knoflook, gesnipperd
– 2 theel sambal
– 1 theel laos
– 1 theel koenjit
– 1 theel gemberpoeder
– 1 stengel sereh
– 2 limoenblaadjes (niet in originele recept)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard.
Breng alle andere ingrediënten samen aan de kook.
Pel de eieren en prik ze rondom in met bijvoorbeeld een breinaald (niet te fijne gaatjes door bijv. een cocktailprikker).
Stoof de eieren in de saus, schep af en toe om, door de gaatjes kunnen de smaken er goed in trekken.
Stoof tot de saus een dikke brij is geworden.

Ook lekker

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...

Woknoedels met tofu en teriyakisaus

Woknoedels met tofu en teriyakisaus Als je dan toch die lekkere teriyakisaus zelf hebt gemaakt! Volgt hier een super makkelijk en gezond recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en lekker hartig. Je kunt er zo veel groenten in verwerken als je...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...