Rendang van eieren

We hebben er nog een. Een heerlijk Rendang recept, deze keer met eieren.
Hard gekookte eieren in een smakelijke, pittige kokossaus.
Dit recept komt uit Padang (West-Sumatra).
Als je ook zo hebt genoten van de Rendang van spitskool van vorige week, zul je deze ook zeker lekker vinden.
Het recept komt uit de bijbel van Beb Vuyk.

Ingredienten

– 8 eieren
– 2 dl santen
– 250 ml bouillon
– 2 eetl gesnipperde ui
– 1 teen knoflook, gesnipperd
– 2 theel sambal
– 1 theel laos
– 1 theel koenjit
– 1 theel gemberpoeder
– 1 stengel sereh
– 2 limoenblaadjes (niet in originele recept)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard.
Breng alle andere ingrediënten samen aan de kook.
Pel de eieren en prik ze rondom in met bijvoorbeeld een breinaald (niet te fijne gaatjes door bijv. een cocktailprikker).
Stoof de eieren in de saus, schep af en toe om, door de gaatjes kunnen de smaken er goed in trekken.
Stoof tot de saus een dikke brij is geworden.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...