Gado Gado

Deze bekende Indonesische groenteschotel, maar dan net even anders, kregen we als lunch.
Verrassend lekker! Een heerlijke saus onder in de kom, een prachtige salade er bovenop.
Wanneer je gaat eten, meng je zelf je salade.
En het was zo lekker, dat we iedereen direkt het recept gunnen. Bij deze:
Het recept komt uit het boek “ Jamie’s comfort food”.

Ingredienten

– 400 gr kleine nieuwe aardappeltjes
– 4 grote eieren
– 400 gr tofu
– sesamolie
– ½ chinese kool
– 2 rijpe tomaten
– 1 hand radijsjes
– ½ komkommer
– 2 handen tauge
voor de garnering:
– ½ bosje koriander

Voor de saus:
– 1 teen knoflook
– 50 gr palmsuiker
– 120 gr pindakaas met nootjes
– 2 rode pepers
– sap van 2 limoenen
– 1 eetl sojasaus
– 1 eetl tamarindepasta

Bereidingswijze

Boen de aardappeltjes en kook ze 15 minuten, snijd ze doormidden.
Kook de eieren niet te hard, pel en snijd doormidden.
Snijd de tofu in blokjes van ca. 2½ cm, bak ze ca. 15 minuten in een scheut sesamolie tot ze mooi bruin zijn, strooi er een beetje zeezout over.
Snijd de kool in repen, doe in een vergiet en giet er kokend water over.
Snijd de tomaten in parten, de radijsjes en komkommer in plakjes, strooi er wat zout over.
Voor de saus: pel de knoflook en doe met alle andere ingredienten voor de saus in een blender en hak fijn. Voeg naar smaak nog wat limoensap of zout toe.

Neem 4 ruime kommen, schep eerst de saus in elke kom.
Verdeel daarop de ingredienten voor de salade.
Garneer tot slot met de koriander.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...