Gado Gado

Deze bekende Indonesische groenteschotel, maar dan net even anders, kregen we als lunch.
Verrassend lekker! Een heerlijke saus onder in de kom, een prachtige salade er bovenop.
Wanneer je gaat eten, meng je zelf je salade.
En het was zo lekker, dat we iedereen direkt het recept gunnen. Bij deze:
Het recept komt uit het boek “ Jamie’s comfort food”.

Ingredienten

– 400 gr kleine nieuwe aardappeltjes
– 4 grote eieren
– 400 gr tofu
– sesamolie
– ½ chinese kool
– 2 rijpe tomaten
– 1 hand radijsjes
– ½ komkommer
– 2 handen tauge
voor de garnering:
– ½ bosje koriander

Voor de saus:
– 1 teen knoflook
– 50 gr palmsuiker
– 120 gr pindakaas met nootjes
– 2 rode pepers
– sap van 2 limoenen
– 1 eetl sojasaus
– 1 eetl tamarindepasta

Bereidingswijze

Boen de aardappeltjes en kook ze 15 minuten, snijd ze doormidden.
Kook de eieren niet te hard, pel en snijd doormidden.
Snijd de tofu in blokjes van ca. 2½ cm, bak ze ca. 15 minuten in een scheut sesamolie tot ze mooi bruin zijn, strooi er een beetje zeezout over.
Snijd de kool in repen, doe in een vergiet en giet er kokend water over.
Snijd de tomaten in parten, de radijsjes en komkommer in plakjes, strooi er wat zout over.
Voor de saus: pel de knoflook en doe met alle andere ingredienten voor de saus in een blender en hak fijn. Voeg naar smaak nog wat limoensap of zout toe.

Neem 4 ruime kommen, schep eerst de saus in elke kom.
Verdeel daarop de ingredienten voor de salade.
Garneer tot slot met de koriander.

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...