Lalab Taugé

Een heel frisse Indonesische salade van taugé en rauwe groenten.
Overgoten met een pittig en hartig sausje.
Een heerlijk bijgerecht bij je Indonesische maaltijd.
Weinig werk, heel fijn als je veel verschillende Indonesische gerechtjes wilt maken.
Maar ook als salade bij een enkel rijstgerecht, bijvoorbeeld onze foe-yong-hai, zal deze lalab het heel goed doen.

Ingredienten

– 200 gr taugé
– 2 grote tomaten
– ½ komkommer
– ½ rode paprika
– ½ groene paprika
– 1 frisse appel
– ½ rood pepertje
sausje:
– 100 ml ketjap
– 1 of 2 eetl sambal
– 1 eetl olie
– 1 eetl tamarinde
– 1 eetl hoy sin saus

Bereidingswijze

Spoel de taugé in een vergiet af en laat goed uitlekken.
Snijd het pepertje in dunne reepjes en snijd alle andere groenten in kleine blokjes.
Meng alles luchtig door elkaar in een schaal.
Meng alle ingredienten voor het sausje in een kommetje en giet dit over je Lalab!

Ook lekker

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...