Lalab Taugé

Een heel frisse Indonesische salade van taugé en rauwe groenten.
Overgoten met een pittig en hartig sausje.
Een heerlijk bijgerecht bij je Indonesische maaltijd.
Weinig werk, heel fijn als je veel verschillende Indonesische gerechtjes wilt maken.
Maar ook als salade bij een enkel rijstgerecht, bijvoorbeeld onze foe-yong-hai, zal deze lalab het heel goed doen.

Ingredienten

– 200 gr taugé
– 2 grote tomaten
– ½ komkommer
– ½ rode paprika
– ½ groene paprika
– 1 frisse appel
– ½ rood pepertje
sausje:
– 100 ml ketjap
– 1 of 2 eetl sambal
– 1 eetl olie
– 1 eetl tamarinde
– 1 eetl hoy sin saus

Bereidingswijze

Spoel de taugé in een vergiet af en laat goed uitlekken.
Snijd het pepertje in dunne reepjes en snijd alle andere groenten in kleine blokjes.
Meng alles luchtig door elkaar in een schaal.
Meng alle ingedienten voor het sausje in een kommetje en giet dit over je Lalab!

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Besengek van eieren

Besengek van eieren

Besengek van eierenAls wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor...

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...