Lalab Taugé

Een heel frisse Indonesische salade van taugé en rauwe groenten.
Overgoten met een pittig en hartig sausje.
Een heerlijk bijgerecht bij je Indonesische maaltijd.
Weinig werk, heel fijn als je veel verschillende Indonesische gerechtjes wilt maken.
Maar ook als salade bij een enkel rijstgerecht, bijvoorbeeld onze foe-yong-hai, zal deze lalab het heel goed doen.

Ingredienten

– 200 gr taugé
– 2 grote tomaten
– ½ komkommer
– ½ rode paprika
– ½ groene paprika
– 1 frisse appel
– ½ rood pepertje
sausje:
– 100 ml ketjap
– 1 of 2 eetl sambal
– 1 eetl olie
– 1 eetl tamarinde
– 1 eetl hoy sin saus

Bereidingswijze

Spoel de taugé in een vergiet af en laat goed uitlekken.
Snijd het pepertje in dunne reepjes en snijd alle andere groenten in kleine blokjes.
Meng alles luchtig door elkaar in een schaal.
Meng alle ingedienten voor het sausje in een kommetje en giet dit over je Lalab!

Ook lekker

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...

Woknoedels met tofu en teriyakisaus

Woknoedels met tofu en teriyakisaus Als je dan toch die lekkere teriyakisaus zelf hebt gemaakt! Volgt hier een super makkelijk en gezond recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en lekker hartig. Je kunt er zo veel groenten in verwerken als je...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...