Lalab Taugé

Een heel frisse Indonesische salade van taugé en rauwe groenten.
Overgoten met een pittig en hartig sausje.
Een heerlijk bijgerecht bij je Indonesische maaltijd.
Weinig werk, heel fijn als je veel verschillende Indonesische gerechtjes wilt maken.
Maar ook als salade bij een enkel rijstgerecht, bijvoorbeeld onze foe-yong-hai, zal deze lalab het heel goed doen.

Ingredienten

– 200 gr taugé
– 2 grote tomaten
– ½ komkommer
– ½ rode paprika
– ½ groene paprika
– 1 frisse appel
– ½ rood pepertje
sausje:
– 100 ml ketjap
– 1 of 2 eetl sambal
– 1 eetl olie
– 1 eetl tamarinde
– 1 eetl hoy sin saus

Bereidingswijze

Spoel de taugé in een vergiet af en laat goed uitlekken.
Snijd het pepertje in dunne reepjes en snijd alle andere groenten in kleine blokjes.
Meng alles luchtig door elkaar in een schaal.
Meng alle ingedienten voor het sausje in een kommetje en giet dit over je Lalab!

Ook lekker

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...