Besengek van eieren

Als wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.
Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.
Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor het sausje wel in huis. De sausjes nemen ook niet veel tijd.
Maar nu de Besengek van eieren, heel lekker, smaakt toch weer anders dan de genoemde ei-gerechten.

Ingredienten

– 4 eieren
– 2 eetl olie
– 250 ml santen, kokosmelk
– 1/2 bouillontablet
– 3 eetl gesnipperde ui
– 1 teen knoflook, gesnipperd
– 1 theel sambal terasi
– 1 theel suiker
– 2 theel katoembar
– 1/2 theel djinten
– 1 theel laos
– 1/2 theel koenjit
– 2 kemirienoten

Bereidingswijze

Kook de eieren hard en pel ze.
Wrijf alle ingrediënten (behalve olie, santen en bouillontablet) samen.
Of meng het in een keukenmachine.
Verhit de olie en bak het kruidenmengsel een paar minuten.
Voeg de kokosmelk en het bouillontablet toe.
Stoof de eieren ca. 10 minuten in de saus, schep af en toe om.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...